Abonner via RSS eller E-post

Støre og terrorbekjempelse

Publisert den 14.06.2017 i Blogg

Jonas Gahr Støre skriver om kampen mot terror i Dagens Næringsliv 10.06. Jeg er enig i hans hovedpoeng, både at kampen mot terror krever en systematisk satsing på politi og beredskap, at vi må holde på den liberale rettsstaten og at vi må vokte oss vel for å gi vanlige, lovlydige og fredelige muslimer skylden. Det finnes et oss og et dem, men skillet går ikke mellom muslimer og andre, men mellom de ekstreme, voldelige islamistene og oss andre, som tror på demokrati, menneskerettigheter for frihet.

Men når Støre går så tungt inn i terrordebatten, synes jeg også han burde benyttet sjansen til å si noe om sine egne standpunkter fra bare noen få år tilbake. I 2009 gikk Martin Kolberg ut og sa at radikal islamisme var en trussel. Svaret fra statsråd og stortingskandidat Jonas Gahr Støre var klart, men oppsiktsvekkende: «Radikal islam er ikke et problem i Norge i dag». Dette var mange år etter 11. september, etter bombeangrepet i London, etter Madrid. Det kan virke som om Støre lot sitt ideologiske verdensbilde veie tyngre enn realitetene. Radikal og voldelig islamisme var en trussel da, og det er en trussel nå. Siden uttalelsen var så oppsiktsvekkende, er det rart at Støre aldri har korrigert den i ettertid.

(Publisert som leserbrev i DN 14.06)

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?