Abonner via RSS eller E-post

Alle skal med

Publisert den 05.04.2017 i Blogg

En ting er at eiendomsskatten går direkte på boligen til folk, noe annet er skattens sosiale profil. Venstresiden snakker alltid om å beskatte dem som har mest, men sannheten er at de store inntektene må komme fra vanlige folk. Derfor vil skatte- og avgiftsøkninger nesten alltid ramme vanlige folk. Det gjelder særlig eiendomsskatten rett og slett fordi det ikke alltid er en automatisk sammenheng mellom hvordan man bor og hva man har i inntekt. Vanlig skatt på lønn blir høyere jo mer du tjener, eiendomsskatten rammer alle helt uavhengig av hva de tjener.

Et godt eksempel er Bodø kommune hvor alenemoren Hege opplevde at eiendomsskatten gikk fra 0,- til 28 000,- over natten! Som hun sier:

– At jeg må selge huset er den ytterste konsekvensen. Det er over 2000 kroner mer i måneden for meg i utgifter. Om man kunne delt det på to hadde det vært en ting, men jeg er faktisk alene. Det er en grense for hva som går, sier 42-åringen oppgitt.

Alle skal med, sier Arbeiderpartiet. Det gjelder også når skatteregningen skal betales. Partiet har lovet å øke skatter og avgifter med 15 milliarder kroner i neste periode. En del rammer norske arbeidsplasser, resten av skatteregningen sendes direkte til vanlige familier.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?