Abonner via RSS eller E-post

En murersønns bekjennelser

Publisert den 19.02.2015 i Blogg

«Når jeg har blitt spurt av advokatsønner, legedøtre og diverse, om hva mine foreldre driver med, så kjenner jeg det knyter seg litt i magen.

– Min far er murer, svarer jeg kanskje kort. Hvor oppfølgingsspørsmålet ofte er: – Eier han bedriften selv da?

– Nei. Han bare jobber der. Han er kun murer..»

En veldig god kronikk som jeg av en eller annen grunn ikke har lest før nå.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Kritisktilskulepolitikken

19.02.15

Kanhende politikerane bør ta meir omsyn til dei elevane som vil gå inn i praktiske yrke? Politikerane har ein merkleg skulepolitikk for grunnskulen etter mitt syn. Til dårlegare elevane gjer det, til meir vil politikerane auke stoffmengda dei må lære? Truleg er mengda lærestoff i RLE og Norsk overdrive stor. Og ein lesser ned elevar på under 12 år med ein masse RLE. Ein stor del av elevane treng nok heller meir tid til å lære reikning og til reiknetrening. Då reikning er viktig også i mange yrke. Og mange elevar treng kanhende å kunne meir om bokføring og skatt. Då dette er noko som mange etterkvart vil møte i sine komande yrke. Kanhende ein og burde prøve ut fleire alternative måtar å lære på? Elles er det veldig skuffande at regjeringa vil fjerne tilskota til grendeskular med under 30 elevar. Dei stor sentralisera skulane er ikkje alltid dei beste, nokre av desse er nærast sosiale trykkokerar. I tilhøve til mobbing mm.

http://forskning.no/matematikk-pedagogiske-fag-skole-og-utdanning/2012/07/effektiv-metode-mattelaering-brukes-lite

Har du en mening?