Abonner via RSS eller E-post

Torbjørns time

Publisert den 31.10.2014 i Blogg

I dag har jeg hatt Torbjørns time på Marienlyst skole. Ingen fare, jeg har ikke innført et nytt fag i skolen. Men det er litt nytt likevel.

For i dag gikk jeg ekstra raskt gjennom skolegården, der barn i Halloween-kostymer løpte rundt. Jeg skulle ikke snakke med dem.

Rektor Knut Erik Brændvang tok meg med opp i andre etasje. Jeg fikk hilse på én og én lærer. Jeg fikk fortelle om Lærerløftet — på lag for kunnskapsskolen, som vi presenterte for noen uker siden.

Regjeringen vil at norske elever skal lære mer. Derfor vil vi løfte kvaliteten på lærerutdanningen. Vi fortsetter vår historiske satsing på videreutdanning av lærere. Vi vil at flere dyktige lærere skal fortsette å undervise, og at det skal bli mulig å stige i gradene som lærer.

Lærerløftet er en plan. Det er nå arbeidet starter for alle som er på lag for kunnskapsskolen. Derfor vil jeg besøke en rekke skoler fremover, og snakke med lærerne i Torbjørns time. Jeg tar med penn og notatblokk. Jeg vil høre om hverdagen i klasserommet. Om øyeblikkene dere opplever. Utfordringene dere står oppe i.

Jeg vil snakke mer med lærerne i tiden fremover. Alle spørsmål er lov i Torbjørns time. Sammen skal vi utvikle norsk skole og gi barna våre muligheter.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?