Abonner via RSS eller E-post

Pussig

Publisert den 31.10.2014 i Blogg

Slik så jeg ut før:

tri

Slik ser jeg ut nå:

6765377941_567b8f4017_m

(sånn circa da, bildet er et par år gammelt).

Jeg er 36 år gammel. Kommer fra Porsgrunn i Telemark. Jeg er statsråd. Og enda viktigere: Jeg er MANN.

Ingen har noen gang rangert antrekket mitt på en fest, ingen har noen gang spurt meg om hvem som kjøper inn klærne mine eller om jeg har egen stylist, det er mulig noen har kommentert utseendet mitt, men ingen har skrevet om det i avisen. Ingen har hyllet meg for min stil, eller litt pirrende skrevet at jeg er «hemmelighetsfull» fordi jeg åpenbart synes at saken er kjempeteit. Hvis noen en dag skulle gitt ut en bok om meg (hey, det kan skje), vil neppe utseendet mitt spille en sentral rolle.

Det er litt pussig det der…

Eller kan det være at menn og kvinner i offentligheten systematisk forskjellsbehandles? Og det i — la oss si det i kor — «i et av verdens rikeste land.

Kanskje er det ikke så pussig. Kanskje er det en god grunn til å være feminist.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

10 Kommentarer

31.10.14

Nei. Vi har absolutt ikke behov for feminismen! Vi har behov for et samfunn som ser at det er forskjell på kjønnene, men som setter like stor pris på alle egenskapene

Tommy

31.10.14

Skulle gjerne sett ett godt argument for at vi trenger et samfunn som ser at det er forskjell på kjønnene. De individuelle egenskapene mener jeg er viktigere enn de mellom kjønnene. Det burde vært knekkende likegyldig om man er kvinne eller mann.

Elin H Lona

01.11.14

Det skjer ikke ofte, men her signerer jeg deg uten videre dikkedarier. Feminismen er like viktig som noen gang, faktum er at det er en soleklar og systematisk forskjellsbehandling på nærmest alle nivåer.
Jeg syns det er usigelig trist å se at en del menn nekter å ta dette inn over seg, og i tillegg kommer med floskler som «likestillingen har gått for langt!»
Hvordan kan likestilling noensinne og på noen måte gå «for langt»? Det ligger i ordet at det er en umulighet.
De sørgelige fakta er dessverre at jenter/kvinner i Norge fortsatt blir klådd og tafset på mot sin vilje, uforholdsmessig mange utsettes for seksuell trakassering, norske kvinner bankes og voldtas i heimen, og ved undersøkelser viser det seg at altfor mange menn mener at kvinner «ofte eller av og til» selv er skyld i at de blir voldtatt, og likedan at de «ofte eller av og til» har noe av skylden for at de blir mishandlet av sine menn. Det er bakoversveis-holdninger spør du meg, dette er angivelig et av verdens mest opplyste, moderne og likestilte samfunn i 2014.
Og så lenge kvinner fortsatt bedømmes etter antrekk og hårsveis, så sier det seg selv at det er endel mangler i kritisk tenkning her på berget.
Yrkesaktive kvinner diskuteres opp og ned i mente i forhold til hvor riktig/galt det er å levere barna i barnehage gjennom lange arbeidsdager, ingen diskuterer det samme når det gjelder fedrene.
I det voldsomme peset rundt abortdebatten for ikke lenge siden kunne en lese kommentar på kommentar som mente at når kvinnen ikke har vett til å holde beina samlet så får hun værsågod å ta ansvaret for sine handlinger…..og så jeg som trodde det gikk greit å spre beina litt så lenge det ikke var en mann i nærheten.
Jah, nå ble jeg litt i overkant revet med her, men sånn går det i blant.
Så da signerer jeg deg heller med en betydelig mengde dikkedarier – flott at du målbærer dette viktige budskapet!

Finn Børge Dalen

01.11.14

Hei Terje! Jeg tror jeg har svaret på hvorfor en stor del av gruppen barn og ungdom faller ut av skolen. Jeg ser også en enkel måte hvordan vi kan snu deler av denne trenden. Hvis du er interessert i å høre kan vi godt ta en prat. Jeg har erfaring fra barnevern, kriminalomsorg, ungdomsskole, og jobber nå i barneskole. Jeg har sett reisen baklengst, og dette har gitt meg innsyn og perspektiv. Jeg er mer enn villig til å dele mine erfaringer da jeg er lidenskapelig opptatt av mitt arbeide. I dag prøver jeg så godt jeg kan å nå gjennom med mine ideer ved at jeg er tillitsvalgt i fagforbundet. De har gitt meg tid og mulighet til å presentere mine tanker gjennom et foredrag jeg har laget. Foredraget vil etterhvert mest sannsynlig bli skrevet om i artikkel form i blandt annet fagbladet. Kanskje du vil ha utbytte av å samarbeide med meg om dette? Jeg er ikke bastant på noen som helst måte og vil kun hjelpe til å finne gode måter vi kan samarbeide på slik at vi til slutt får gitt barn og ungdom i norge de beste forutsetningene for fremtiden.

Kristoffer

01.11.14

Hvem er det som kommenterer damenes antrekk? Andre damer. (Pluss Jan Thomas). Damer har alltid brydd seg om klær, uansett om det er politikere, kjendiser eller andre folk. Avisene skriver om det fordi folk leser det. Det er forskjell på kjønnene, med eller uten feminisme.

Klerik

01.11.14

Kristoffer: Hva har det å si hvem som forskjellsbehandler? Poenget her er jo _at_ kvinner behandles annerledes enn menn.

Silja

01.11.14

Jeg er ytterst sjelden enig med deg herr Isaksen, men her er det bare å applaudere.

Kristoffer

01.11.14

Klerik, det er naturlig å behandle kjønnene ulikt i en del sammenhenger. Menn og kvinner er ikke like. Kvinner er opptatt av hva andre kvinner har på seg. Hvordan skal man få en slutt på det? Har du et forslag?

01.11.14

Ja, det har jeg og den har jeg publisert på min facebook side!;-) Satte kaffen i vrangstrupen under en Dagsrevy sending for noen kvelder siden!:-/

Meningsberettiget

02.11.14

Fant ikke knappen men L I K E R

Har du en mening?