Abonner via RSS eller E-post

Så slem, så innmari slem

Publisert den 20.02.2014 i Blogg

I dag tidlig hørte jeg på Kate Bush-spillelisten min, med blant andre Wuthering Heights, den umiddelbart gjenkjennelige sangen fra debutplaten til Bush. Jeg burde sikkert skrevet om et eller annet viktig som har med skole eller forskning eller barnehage å gjøre, men i stedet har jeg lyst til å reklamere litt for en klassiker. Nemlig Wuthering Heights — the book (som den ikke heter, men kunne hett siden jeg tror flere kjenner Kate Bush’ sang enn boken den bygger på). Wuthering Heights ble skrevet av Emily Bronte (klarer ikke å få de forb…aska tødlene over e), en av de tre Bronte-søstrene som alle døde unge. En bror, som med årene har fått en viss egen posisjon, døde også svært ung.

I sommer besøkte jeg Bronte-søstrenes hjem i det nordlige England, og nettopp de tåkefulle og fuktige høydedragene spiller en stor rolle i romanen Wuthering Heights. Jeg hadde, som de fleste andre, hørt Kate Bush’ sang lenge før jeg leste romanen. Jeg trodde Wuthering Heights var en kjærlighetshistorie, og det er den også. Men den er mørk, og Heathcliff…han er slem, så slem. Faktisk er han en så mørk karakter at jeg knapt kunne tro det da jeg leste romanen.

Det slo meg akkurat nå at min blogg plutselig høres ut som om den er skrevet av en 14-åring. So be it. Nå må landet styres.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

Kritisktilskulepolitikken

20.02.14

I skulepolitikken er det mykje som politikerane bør sjå på. Eg trur tildømes Røe Isaksen bør sjå på lærebøkane i skulen. Ein del av desse er kjedlege, og også kronglete å lesa. Er det eigentleg så merkleg at mange av elevane er dårlege til lesa? I reikning brukar ein no gjerne tekstar i staden for tal. Dersom elevane er dårlege til å lesa, så blir dei og dårlege til å reikne. Treng undervisninga og lærebøkane vera kjedleg? Kanhende ein burde få Harald Eia, Are Kalvø, Tommy Sørbøe og Knut Nærum til å skrive lærebøkar? Dei er kunnskapsrike men og humoristiske.

http://www.youtube.com/watch?v=wX78iKhInsc

20.02.14

Her har du en ë, Torbjørn….

PeeWee

24.02.14

Bedre å sjekke ut Hounds of Love. Etter min mening det beste Kate Bush albumet og egentlig et av tidenes bedre album.

Sindre Roska

01.03.14

Eg kan stå opp om morgonen og tenkje akkurat det eg vil. Kan blogge om det og.

Hadde eg vore utdanningsminister hadde eg vore i ein anna situasjon. Om lag 100.000 lærarar ventar på dine synspunkt. Dess lenger du ventar, dess sikrare vert landets lærarar om at KS er styrt frå regjeringa.
– Er Gunn Marit Helgesen berre ein reidskap?
– Er kampen mot lærarane ein del av ein langsiktig kamp frå Høgre om å endeleg få kontroll på skuleøkonomien – dvs fjerne det som måtte vere av standarar for ressursar slik at kommunane står fritt til å nedprioritere skule?
– Eit smil og ein lettvint kommentar er ikkje nok. Du får Kristin Halvorsen til å framstå som ein tungvektar innan skulepolitikken – det seier sitt.

Med andre ord: Du må ta ballen!

Har du en mening?