Abonner via RSS eller E-post

Da draumen gikk i svart

Publisert den 11.12.2013 i Blogg

I høst er det ti år siden Johnny Cash døde, skriver Bjørn Hatterud i en leseverdig artikkel hos Minerva. Han går gjennom karrieren til «the man in black» og forsøker også å si noe om hvorfor Cash fikk et comeback på 90-tallet.

Jeg er ingen stor Cash-fan (dvs. jeg har en samleplate og that’s it), men jeg benytter anledningen til å promotere en undervurdert film. Mange har sett Walk the Line, filmen om Cash` vekst og fall — og comeback. Noen år senere kom den vittige parodien Walk Hard med John C. Riley. Høydepunktet er når rollefiguren får et comeback fordi han blir samplet av en rapper. Musikkvideoen — som ikke egner seg for barn — er en herlig parodi på den gjennomseksualiserte hip hopen, og på sampling som fenomen. Navnet på artisten — Lil` Nutzzak — sier det meste.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?