Abonner via RSS eller E-post

Minerva anmelder Den onde sirkelen

Publisert den 03.09.2013 i Blogg

Onde sirkelen

Minerva og den liberale sosialdemokraten Aksel Braanen Sterri har anmeldt Den onde sirkelen. Les hele anmeldelsen her.

Utdrag:

Den aldri hvilende høyreideologen og stortingsrepresentanten Torbjørn Røe Isaksen har skrevet en kort og lesverdig bok om de som detter utenfor samfunnet og blir til det såkalte «utenforskapet». Bokens argument er at velferdsstatens skyggesider utgjør en «ond sirkel», som holder folk utenfor framfor å hjelpe.

Høyremannen Røe Isaksen angriper velferdsstaten fra venstre. Det er et friskt pust som er verdt å ta på alvor, også for Isaksens politiske motstandere. Alt er ikke som det skal være i velferdsstaten Norge. Men den kostnadsorienterte høyremannen i Røe Isaksen skulle fått mer plass om løsningene skal bli tatt på alvor.

(…)

Røe Isaksens diagnose er treffende. Minst en av fem går ut fra grunnskolen med «så dårlige lese- og skriveferdigheter at mange i praksis er funksjonelle analfabeter», og elevenes prestasjoner ser ut til å følge foreldrenes utdanningsnivå i større grad enn før. En av fem er også antallet heltidsansatte arbeidstakere som er lavtlønte. Han reagerer også på at folk, og spesielt sosialdemokrater (sic!), «snakker ned» arbeidstakere som tar såkalte «drittjobber». Også den «kraftige økningen [i] antall uføre» bekymrer forfatteren.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Til Torbjørn Røe Isaksen!
Jeg er kjempeglad for at du har blitt kunnskapsminister, da jeg i hovedsak er helt enig med deg i synet på mennesket og dets evne og utgangspunkt for læring.
Kanskje du er den som kan sette i gang nye tanker rundt undervisning i landet.
I U.S.A. foregår det raskt store endringer og nytenkning på dette området. Særlig med tanke på det nye mediet, som nå taes i bruk for alvor når det gjelder ulike typer opplæring og utdanning.
Når det gjelder realfag (bl.a.), ville jeg råde deg til å ta en titt på følgende nettsteder:

TED.com: 2o minutters foredrag av Salman Kahn om internett og undervisning:
http://www.ted.com/talks/salman_khan_let_s_use_video_to_reinvent_education.html

Salman Kahns akademi på nett:
http://www.khanacademy.org/

For øvrig er TED.com et meget interessant nettsted, med mange interessante og nyttige foredrag/forelesere.

Lykke til!!
Annie Amalie Gisvold,
Keramiker og spesiallærer,
A: Nesodden; T: 40054921

Har du en mening?