Abonner via RSS eller E-post

Pyselandet

Publisert den 14.03.2013 i Blogg

Alle barn går på trynet av og til. Voksne sier ofte det bygger karakter. I hvert fall pleide de å gjøre det. Men nå er vi blitt overbeskyttede, hjelmbrukende pyser med puter under armen. Eller så har vi bare gått litt for langt, i hvert fall om man skal tro noen av reaksjonene på VGs store serie om regelbrudd i norske barnehager. Som den fra min tidligere politiske sekretær i Unge Høyre, Odd Sevje, som skriver på NRK Ytring:

Derfor er jeg glad for at VG ikke har gransket hjemmet mitt. Datteren min på 14 måneder har ved to anledninger falt og slått seg så kraftig at hun har blødd neseblod. Hun har gått med bæsj i bleien lenger enn hun ideelt sett skulle. Her om dagen var det rett før hun stappet en neve med kattemat i munnen. For ikke å snakke om at hver gang vi er i et basseng kaster hun seg helt ukritisk i vannet, til tross for at hun ikke kan svømme. Jeg tør ikke tenke på hva slags skrekkscenario VG kunne tegnet av aktivitetene hennes.

Og noen av VGs avsløringer er uten tvil på et slikt nivå. Hvis hele barnehagesektoren skulle være fri for uskyldige brudd, ville kontrollapparatet måttet være gigantisk og de ansatte ville gått konstant på tå hev. Men VGs sak har også avslørt noe annet, nemlig at selve tilsynet ikke fungerer særlig godt. Og det er alvorlig. Ikke fordi vi behøver å bruke masse tid på små regelbrudd, men fordi tilsyn kan være nødvendig for å avdekke de virkelig alvorlige sakene. De dreier seg ikke bare om litt dolukt i barnehagen, men om brudd som virkelig kan forvolde skade.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

[…] Desse tankane dukka opp hos meg då eg las i VG om dei store barnehageavsløringane. (Torbjørn Røe Isaksen er inne på noko av det same her) […]

Har du en mening?