Abonner via RSS eller E-post

Høyre og sykelønn

Publisert den 19.03.2013 i Blogg

Magnus Marsdal påstår at Høyres skjuler våre egentlige intensjoner om sykelønnsordningen. Jeg har svart ham hos NRK Ytring med blant annet:

Nå skal IA-avtalen fornyes i høst. Det er Høyre positive til. Jeg har derfor sagt til blant annet Klassekampen at dersom Høyres landsmøte ikke vedtar noe annet (og det tror jeg ikke de gjør), så vil Høyres sykelønnspolitikk fra de siste åtte årene fortsette. Med andre ord vil vi også i kommende fireårsperiode ha et utbetalingsnivå som i dag. Høyres landsmøte går av stabelen i god tid før valget.   Kan neppe finne garantier noen steder   Dette er ikke godt nok for Marsdal, som ønsker en garanti på at ikke et eneste komma skal endres i sykelønnsordningen.   Men hvis Marsdal med å «garantere sykelønnsordningen» mener at ordningen skal stå akkurat som i dag, uten en eneste justering i neste fireårsperiode, tror jeg ikke han vil finne et eneste parti som kan gi en slik garanti. Det vil trolig bli endringer i sykelønnsordningen i neste periode, uansett hvem som sitter i regjeringskontorene i høst.   For eksempel er det slett ikke usannsynlig at det kommer endringer i perioden som arbeidsgiver skal betale. Høyre har vært positive til en slik endring, men under den klare forutsetning at ikke totalutgiftene for bedriftene øker. (Dette var for øvrig det forslaget Bjarne Håkon Hansen og Jens Stoltenberg la frem i 2006, men da uten å konferere med partene i arbeidslivet. Gerd Liv Valla ble sint, for å si det forsiktig.)

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?