Abonner via RSS eller E-post

Jødene styrer trøndermedia!

Publisert den 20.01.2013 i Blogg

Arbeiderpartiet sliter på Vestlandet. Kysten blir blåere og blåere. Etter de siste dagers debatt om den kristne avisen Dagen, blir det neppe bedre. Onde tunger vil kanskje si at Ap jobber systematisk og målrettet for å støte fra seg velgere på Vestlandet. Partiet har nylig lansert et forslag til ny pressestøtte. Kjernen er at meningsbærende aviser (les Vårt Land, Klassekampen, Dagsavisen) fortsatt skal få støtte, men bare dersom de har hovedkontor i Oslo! Det rammer en eneste avis, nemlig den kristne avisen Dagen som har redaksjonslokaler mellom de syv fjell. BTs kommentator oppsummerer saken sett fra Bergen: «Mine Gerhardsen [statssekretær, anm.] hadde sjansen til å stoppe opp, reflektere og ta selvkritikk. Hun strøk med glans.»

Mange understreker at de slett ikke liker Dagen. Greit nok det. Jeg er heller ingen fast leser, men det må sies at avisen og redaktør Vebjørn Selbekk stadig glimter til. I et intervju i Dagsavisen nylig kom det frem at imamen i Norges største moske mener mediene skriver negativt om muslimer fordi de er styrt av jøder! Det er en hårreisende påstand og vitner om en dyp antisemitisk holdning.

Vebjørn Selbekk har et morsomt poeng i sin lederartikkel om saken. Han kommer på tre jøder i norske medier — Dagsavisens utenriksjournalist og Aftenpostens teateranmelder — men bare en eneste redaktør:

«Men en norsk jødisk person har faktisk nådd helt opp på redaktørnivå i norsk presse. Kanskje er det Trønder-Avisas politiske redaktør John Arne Moen imam Nehmat Ali Shah har i tankene når han snakker om jødisk mediemakt i Norge?

La oss ile til å si at det er viktig for oss å understreke at vi selvfølgelig har stor respekt for trønderske medier generelt – og nordtrønderske spesielt. Geografiske opphavsgrunner og begivenheter tidlig i vår journalistiske løpebane har gjort at vi også har et visst personlig førstehåndskjennskap til dem. Tillat oss likevel å komme med følgende forsiktige og ydmyke påstand:   Full kontroll over norske medier utøver vel kanskje heller ikke John Arne Moen fra redaktørkrakken sin i den vakre bygdebyen Steinkjer.»

Burn.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

11.02.13

Der ste5r at digtet er fra 1840erne (det kunne jeg godt se), men nu viser det jo se5dan set TILBAGE i tiden. Each KNEW his place, osv…Men det er me5ske bare de gode gamle dage stdise sommer, der er tale om?Hvis du skal spille op med dumsmarte beme6rkninger for at undge5 at forholde dig til den kritik jeg fremff8rer, se5 le6r lige at le6se indenad ff8rst. Tak. Hvor kom de nassende kongelige og adeliges rigdom fra? Dumpede det ned fra himmelen? Gik kongen selv i marken og dyrkede den? Kf8bte han e6rligt og redeligt maden fra bf8nderne, for de ve6rdier han selv havde skabt?Ne6ppe. De stjal jo penge og mad fra bf8nder og andre der skabte noget af ve6rdi. De var ikke andet end banditter, lige som kongehuset i dag blot er en flok uduelige snyltere. Forsf8g evt. med et argument denne gang. Hvis du kan.

Har du en mening?