Abonner via RSS eller E-post

Spot on, Jens

Publisert den 27.11.2012 i Blogg

Synes dette er et godt sitat av Jens Stoltenberg:

”Noen av sosialdemokratiets minst imponerende øyeblikk handler nettopp om når vi ikke greide å gripe samfunnsendringene i tide. Når vi ikke greide å se at verden rundt oss hadde forandret seg, men tviholdt på gårsdagens løsninger. Vi skjønte at yrkesaktive kvinner trengte barnehager. Men vi skjønte for sent at de også ville handle etter klokken 17.  Dermed overlot vi til de borgerlige å gjøre noe med åpningstidene. Vi fulgte ikke godt nok med, og høyrekreftene fikk mer makt. Vi var mot private barnehager. I dag er flertallet av barnehagene private, og vi ser dem som en viktig del av velferdstilbudet. Vi bygget ut norsk rikskringkasting og var opptatt av at alle i by og bygd skulle ha tilgang til NRK radio og tv. Men vi forstod for sent at kommunikasjonsteknologien og tv-satellitter gjorde det verken mulig eller riktig å hindre oppløsning av kringkastingsmonopolet. Og jeg husker selv at jeg i valgkamper på begynnelsen av 80-tallet reiste rundt og forsvarte partiets offisielle standpunkt om nei til nærradioer.”

Statsminister Jens Stoltenberg, tale årsmøte Østfold Arbeiderparti, 25.3.2000

Helsevesenet møter stadig større krav, fra en aldrende befolkning, fra teknologiske nyvinninger osv. Samtidig går sykehuskøene oppover. Vi vet det er ledig kapasitet hos private behandlere. Om femten år tror jeg vi leser dette sitatet fra Stoltenberg:

”Noen av sosialdemokratiets minst imponerende øyeblikk handler nettopp om når vi ikke greide å gripe samfunnsendringene i tide. Når vi ikke greide å se at verden rundt oss hadde forandret seg, men tviholdt på gårsdagens løsninger. Vi var mot å ta i bruk de private helsetilbudene. I dag får mange behandling på statens regning, men av private tilbud, og vi ser dem som en viktig del av velferdstilbudet.»

 

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?