Abonner via RSS eller E-post

Til høyre mot sentrum

Publisert den 19.09.2012 i Blogg

I Klassekampen i dag skriver journalist Mimir Kristjansson at «det spørs om det er nok blåfarge igjen på Høyre-palletten til at skremmebildet blir virkningsfullt». På motsatt side i samme avis, har NTB sin sak med overskriften «Markerer større avstand til Ap». Første avsnitt lyder som følger: «Selv forslaget om å frede skattefradraget for fagforeningskontingenten kan ikke dempe bildet av at Høyre går mot høyre.» Blant eksemplene som nevnes er skattelette, nedlegging av fylkskommunen, språktest i barnehagene, fritt pasientvalg og egne fengsler for utlendinger. Bare ETT av disse er egentlig nytt (fengslene).

Jeg begynner å lure på om journalistene egentlig ikke legger noe særlig fast i uttrykk som «til høyre» eller «mot sentrum».

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Høyre og Arbeiderpartiet (Ap) liker å fremstå som hovedmotstandere i norsk politikk. Men i praksis kan man vel konstatere at de to partiene blir stadig mer like. Høyre har signalisert at partiet er blitt mer lik Ap i arbeidslivssaker og i forhold til velferdsstaten. Ap har signalisert at partiet er blitt mer lik Høyre i forhold til frivillig sektor. Og begge partiene er fra før ivrige tilhengere av store, liberalistiske prosjekter som EU, EØS og Schengen.

Jo nærmere Høyre og Ap kommer hverandre, desto mer usaklig vil det være å kalle disse to partiene hovedmotstandere. Og jo større blir behovet for å utvikle et reelt politisk alternativ til det vi etterhvert kan kalle HAp-alliansen!

Har du en mening?