Abonner via RSS eller E-post

Puuuuuuh! (…og litt om Hamas og Macca)

Publisert den 18.06.2012 i Blogg

Valget i Hellas er over og en knapt flertall har valgt å støtte de moderate partiene som «er for Europa», som det heter i retorikken. Det er det konservative Ny Demokrati og sosialdemokratene Pasok som trolig vil danne regjering og begge partiene mener Hellas må følge kravene fra EU, om enn med noen endringer og reforhandlinger. Det gjør at Europa trekker et lettelsens sukk. Faren for at Hellas ville trekke seg ut av euroen var overhengende. Konsekvensen kunne blitt en kjedeeffekt som truet allerede svake Spania og Portugal, og Italia og Frankrike. Men krisen i Europa er langt fra over. Det er vel som Winston Churchill sa: This is not the end, it’s not even the beginning of the end, but it might be the end of the beginning. Og selv dèt er kanskje en smule optimistisk.

Det internasjonale nyhetsbildet er rastløst og det vil kanskje slå en del at vi ikke har hørt noe fra Gaza i nyhetsbildet på svært lenge. The Economist har en interessant liten snutt i denne ukens utgave, inkludert en beskrivelse av parlamentets stadig flottere bilpark. It’s getting better, som Paul McCartney sang. Og dermed har jeg klart å inkludere en gratulasjon til 70-åringen i bloggposten også.

 

 

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?