Abonner via RSS eller E-post

Hva er hvite menn på 53 opptatt av for tiden?

Publisert den 20.03.2012 i Blogg

På Politisk Kvarter i dag tidlig ble en ungdom stilt spørsmålet: Hva er ungdom opptatt av? Ungdommen var i studio som representant på Ungdommens Storting. Jeg synes ungdommens Storting, fylkesting og kommunestyre kan være veldig bra, selv om jeg alltid har synes det viktigste er at folk faktisk kan bestemme selv, ikke delta i kvasidemokratisk råd hvor de skal representere en bestemt gruppe. Akkurat dette med representasjon er interessant i politikken. Se for deg følgende spørsmål på Politisk Kvarter: Hei, hvite mann på 53 år fra Østlandet. Hva er hvite menn på Østlandet opptatt av for tiden? Det ville vært absurd! Allikevel antar vi stadig at diverse «grupper» som vi har organisert inn i det rådende sosialdemokratiet ved å tillegge dem en kollektiv identitet, lar seg representere på en enkel og grei måte. En ung person representerer alle ungdommer. En funksjonshemmet representerer funksjonshemmede. Og, for ikke å snakke om innvandrerne! Vi har innvandrerforeninger og grupper og råd, og det er knapt noen som lurer på om Islamsk Råd i Norge egentlig representerer muslimer eller om enhver talsmann som dukker opp for en etnisk forening, representerer alle i sin «gruppe».

Jeg er 33 år gammel og representerer Telemark på Stortinget. Men hvem representerer jeg? Høyre. Meg selv. Gjennom jobben jeg gjør også velgerne i Telemark, men det er på grunn av mitt verv, ikke mine egenskaper.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Bjørn SverreBirkeland

20.03.12

Og du gjør en glimrende jobb for Telemark Torbjørn. Takk for besøk på Rjukan i går, og et engasjerende foredrag på Rjukanhuset. Klikk deg/dere inn på Tinn Høyre sin FB-side.

http://www.facebook.com/#!/pages/Tinn-H%C3%B8yre/171574379598623

mvh
Bjørn Sverre Birkeland
Nestleder, Tinn Høyre

Har du en mening?