Abonner via RSS eller E-post

Svart kaffe er den nye latten

Publisert den 03.01.2012 i Blogg

Godt nytt år!

Jeg er i stadig større grad fremmed for denne verden. Det kan ha noe med alderen å gjøre. La meg ta et eksempel. Da jeg var 20 år og skulle flytte til Oslo for å studere, var min aller størst drøm å sitte timesvis på kafe med en kaffe latte. Kaffe latte ble selve symbolet på en urban, sofistikert tilværelse — eller snobbete og livsfjern, i følge andre. I mange år mente en del folk rundt i landet, blant annet i Grenland, at det å bestille seg en kaffe latte var ensbetydende med å komme ut av skapet som metroseksuell, elitistisk og pysete. Skikkelige mannfolk drakk svart kaffe, mørk som natten. Greit nok. Jeg har aldri likt latte så godt egentlig. Det har vært en av mine få virkelig mandige trekk.

(som Stefan Heggelund sa det på Høyres landsmøte: Kjøp deg et glass melk i stedet:

Så kommer fredagens D2 — et magasin som forsøker å være metroseksuelt, elitistisk og snobbete — og skriver at latte faktisk er dårlig kaffe! Det virkelig gode er å drikke ren, svart kaffe…! Hva er skjedd? Her er så underlig… jeg må ha havnet på feil klode.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?