Abonner via RSS eller E-post

Amerikas kulturelle schizofreni

Publisert den 03.11.2011 i Blogg

Tillater meg å anbefale denne artikkelen skrevet av yours truly: AMERIKAS KULTURELLE SCHIZOFRENI, en analyse av urolighetene og utryggheten i verdens (foreløpig) eneste supermakt:

«Rundt i verden kan venstresidens disipler glede seg over at Giganten endelig har innsett noen av sine egne feilskjær. På øst- og vestkysten kan den liberale intelligentsiaen smile, vel tilfreds med at årtier med kulturell selvpisking ser ut til å gi resultater.

Personlig er jeg redd. Fordi hvis Giganten vakler, så vakler verden, og hvis Giganten trekker seg inn i seg selv, og bruker sin tid og energi på en endeløs terapisesjon som hentet ut fra en Woody Allen-film, så vil verden bli et dårligere sted.»

 Artikkelen er, må jeg innrømme, fra 2007 noe den våkne leser raskt vil oppdage. Men jeg synes allikevel analysen holder svært godt — kanskje enda bedre — i dag. Og husk: Selvskryt skal man lytte til. Det kommer fra hjertet.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?