Abonner via RSS eller E-post

Jens og Jesus

Publisert den 04.10.2011 i Blogg

Jeg har skrevet om Kristelig Folkeparti tidligere, både her, og her og her. I det siste har også Minervas frittstående, frittalende og frittgående kommentator, Jan Arild Snoen, tatt til orde for en borgerlig samling uten KrF. Jeg er uenig med ham, men det må ytdypes ved en senere anledning. Poenget er at KrF er et interessant parti å følge — og et omsvermet parti i Stortinget. Men noen ganger tar sjekkereplikkene til AP helt overhånd. Arild Stokkan Grande flørter i dagens Vårt Land (ikke på nett) med KrF. Av alle felt velger han å fokusere på familiepolitikken hvor uenigheten mellom KrF og venstresiden kanskje er aller størst. Ham om det. Poenget her er at Stokkan Grande drar det hele enda ett skritt lenger:

«Sosialdemokratiet og det kristne budskap er to sider av samme sak», sier han.

Ja vel? Jeg kan ikke skryte på meg å slite ned kirkebenkene, men jeg har foreldre som er aktive i menigheten og har da deltatt på min andel søndagsskolemøter. Der registrerte jeg i hvert fall én ting: Kristendommens budskap er at du kan få tilgivelse for dine synder og evig frelse ved å ta i mot nådegaven fra Jesus Kristus.
Sosialdemokratiet er en politisk ideologi som, blant annet, vil ha ansvarlig økonomisk oljepengebruk, omfordeling samt vann i svømmebassengene.

Evig liv vs. oljepengebruk? Jens vs. Jesus? You do the math.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

05.10.11

Jeg vil tro at Stokkan Grande tenker på nestekjærlighet og solidaritet.

Høyresiden sin ideologi går jo mer på at hver og en skal klare seg selv. Fellesskapstankegangen er lang fra så sterk. Slik kan man si at nestekjærligheten er ikke det som stør sterkes i høyresiden sin ideologi.

Stokkan Grande har et poeng.

Alexander Hangaas

05.10.11

Amen, Torbjørn!

Har du en mening?