Abonner via RSS eller E-post

Lokalvalget klusser det til

Publisert den 08.09.2011 i Blogg

En av mine nye favorittsider er TV2 www.politisk.no En oversiktelig, oppdatert og spennende side for de som er interessert i politikk. Men selv hos den politiske eksertisen kan det lett bli klussete når man skal lage målingsberegninger. Det er nemlig — som TV2 dyktige politiske journalister selvfølgelig er klar over — ikke slik at den tradisjonelle blokkdelingen er klar i alle landets kommuner. Denne saken illustrerer klusset. Det gir selvfølgelig et interessant oversiktsbilde når vi får vite om de rødgrønne eller opposisjonen har flertall, men det er ikke gitt at det sier spesielt mye om kommunene. I Stavanger, for eksempel, har Høyre styrt og samarbeidet med stort sett alle partier unntatt Frp. I Oslo, hvor KrF nå er på vippen i følge TV2, har Krf lenge vært en budsjettpartner selv om partiet ikke har ligget på vippen. I Skien hvor jeg nå befinner meg, er det også borgerlig flertall i inneværende periode, men Venstre har hoppet over til Arbeiderpartiet. I Porsgrunn har derimot Høyre vært budsjettpartner med AP i flere runder.

Det er sant som de sier: Etter kommunevalget starter en ny kamp. Kampen om posisjonene. Stort sett ender det opp med flere smilende Senterpartister enn valgresultatet strengt tatt skulle legge grunnlag for…

 

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?