Abonner via RSS eller E-post

Jens, du må lese brevet ditt!

Publisert den 04.09.2011 i Blogg

 Det kan virke som en liten sak – brukerstyrt personlig assistent, forkortet BPA. Men for mange er det forskjellen mellom uavhengighet og avhengighet, mellom frihet og fastlenking. BPA er et lite bidrag vi som samfunn kan gi for at alle skal få en mest mulig lik sjanse i livet.

Onsdag 31. august fikk statsminister Jens Stoltenberg et brev, i form av en TV-dokumentar. Den handlet om at brukerstyrt personlig assistanse må bli en lovfestet rettighet. 320.000 tv-seere så “Brevet til Jens” på TV2, men ennå tyder ingenting på at Jens Stoltenberg selv har sett filmen. Den eneste som har svart på problemstillingen i filmen, er helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, selv om filmens budskap er at BPA ikke handler om helse og omsorg, men om funksjonshemmedes rettigheter og likestilling.
Bli med på oppfordringen til Jens Stoltenberg om å lese brevet sitt – PÅ FACEBOOK.

 

Del på Facebook | Del på Twitter

7 Kommentarer

«.. selv om filmens budskap er at BPA ikke handler om helse og omsorg, men om funksjonshemmedes rettigheter og likestilling.»

To the point! Jo flere som løfter blikket og forstår dette, dess nærmere kommer vi en rettighetsfesting av BPA – som et virkemiddel for likestilling.

Mari Storstein sier i dokumentaren: «Det at jeg ikke kan gå kan jeg ikke gjøre noe med, .. men vi kan forandre samfunnet.»

Vi skulle tro at årelang og massiv undertrykking av folk med mørk hudfarge hadde lært oss noe. B. Obama er i 2011 like mørk i huden som Rosa Parks var i 1955, det er folket som har justert synet.

Anne Lise Rasmussen

05.09.11

Rød Isaksen og Høyre bør sope for egen dør før de tar Jens. Det er Høyre som styrer i Oslo og gjør hverdagen vanskeligere for folk som er avhengig av T.T. kjøring. Dere i Høyre og Frp hindrer mange i Oslo å leve et uavehengig og selvstendig liv. Rød Isaksen burde prøve å bestille en T.T tur til et arrangement han skal på. Det ble ramaskrik når det var rot i t-bane transport til VM i Homenkollen, en ikke når det gjelder mennesker som er avehengig av T.T daglige kamp for å få en bil. Et minstemål må vel være at de som tar i mot en T.T bestilling kan hvor ting ligger i Oslo. Når du bestiller en drosje til Oslo Domkirke må en vel kunne forvente at de på bestillingskontoret vet hvor det er. Nei, da de ber om gateadresse? Ville Rød Isaksen funnet seg i det når han skal på jobb til Stortinget?

Anne

05.09.11

Helt enig. Det er Høyre og FrP som styrer i Oslo og de bør se på hvordan de selv behandler saker som omhandler funksjonshemmede. Saken rundt den nye TT-ordningen viser hvor lite likestilt man er som funksjonshemmet. TT-står for tilrettelagt transport, og slik ordningen er i dag er den like tilrettelagt for meg som kollektivtrafikken er, med store busser jeg ikke kommer meg inn i. Problemet ligger ikke bare hos Ap og Jens, men dessverre hos de fleste politikere.

Anne Frigstad

05.09.11

Ingenting er bedre enn at Røe Isaksen (og Høyre?)støtter at BPA må rettighetsfestes, men jeg er redd dette er valgkampflesk……,særlig når jeg ser hvordan Høyre/FrP styrer i Oslo. Min venninne som er rullestolbruker, må krysse fingrene for at hun kommer på jobb i tide. Hun settes i samme bil som eldre damer som skal på shoppingtur. Samkjøringen henger ikke «på greip». Når den menneskelige forståelsen mangler blir det ekstra ille. Jeg synes det er grusomt at mennesker med funksjonsnedsettelser skal behandles på en så dårlig måte. Det er krevende nok å leve med en funksjonshemming, og så skal de få slike belastninger i tillegg.

torbjorn

08.09.11

Hei Anne. Det svever mye valgfleskt rundt, men dette har vi faktisk jobbet med siden sist vi satt i regjering! Jeg har jobbet med saken siden jeg kom inn på Stortinget for to år siden.

Anne Lise Rasmussen

08.09.11

Hei Torbjørn!
Hvorfor våger du ikke å svare på det vi taropp. Vi som er syke – har funksjonshemminger og bor i Oslo kjenner virkeligheten på kroppen hver dag. Dere har hatt så mange år på dere til å rydde opp. T.T ordningen har gått fra ille til grusomt å bruke. Vi har en byrådsleder som holder narr med IQ til innbyggerene – han er fra Høyre.
Da det var VM i Holmenkollen ble det ramaskrik da transporten ikke fungerte en dag. Det ble selvfølgelig ordnet med en gang. Slik har mennesker med funskjonsheminger det i Oslo hver dag, men Høyre som styrer byen gjør ingen ting.Det sier vel alt om at dere mener noen er mer verdifulle en andre.

torbjorn

09.09.11

Hei Anne Lise. Det er helt sikkert problemer i Oslo, men ut fra dokumentaren så det jo ut som Oslo var en av kommunene som faktisk har et BPA?

Har du en mening?