Abonner via RSS eller E-post

Varme i mørket

Publisert den 04.08.2011 i Blogg

Sitter akkurat nå på Notodden hvor årets bluesfestival snart skal starte. For bare få timer deltok jeg sammen med mange, mange andre i begravelsen til Silje Merete Fjellbu på Rjukan. Vakre Tinn var mørkt av sorg i dag.

Jeg kjente ikke Silje, men det ble fortalt at hun var en glad, aktiv og levende jente. Jeg ville kanskje møtt henne under valgkampen i høst, under et skolemøte eller på stand på Rjukan. Normalt ville vi kanskje diskutert litt politikk, snakket om forskjellene mellom Høyre og Arbeiderpartiet, og jeg ville blitt glad av møtet — det blir jeg stort sett av å møte unge idealister (det er jo ikke såååå mange år siden jeg var en slik selv). Men det er ikke normalt nå. Det er annerledes. For Silje ble drept på Utøya.

Jeg kan ikke en gang forestille meg sorgen familien og vennene føler. Det eneste vi kan håpe på er at de kanskje, bare kanskje, kan finne en liten trøst i fellesskapet rundt dem.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?