Abonner via RSS eller E-post

Bad Karma

Publisert den 27.06.2011 i Blogg

You better believe in karma
baby it’s gonna sting
the wheel of life’s gonna do you in
so I don’t really have to do a thing
you took me outta my money
you messed up my love life and my career
you better believe in karma
guess it’s gonna start getting weird right here

Da jeg var liten og skulle lære engelsk sang vi en sang i timene: «Life is a boomerang, boom-boom-boomerang. Whatever you do comes back to you.» Og akkurat slik er det. Det er politikkens Circle of Life. Man vokser, blir populær, utfordrer og vinner, får makt og innflytelse — før man selv blir utfordret av en ny yngling. Les Snorre eller Bibelen. It’s all there.  

Det begynner å bli sommer i det politiske Norge, og Dagbladet har bestemt seg for å lage bråk i rosenes leir. Det gjør de med et stort oppslag om at Jonas Gahr Støre er mer populær og bedre likt enn sjefen selv, Stoltenberg. Det er ikke umulig at Jens Stoltenberg fikk et déjà vu i dag tidlig. I 1998 var det ham som var utfordrer, Thorbjørn Jagland som var den gamle løven:

Nå illustrerer dagens artikkel først og fremst at journalister er seg selv like. Hvis det ikke finnes en interessant konflikt så må den skapes. Og en meningsmåling av denne typen får praten i gang. At det trolig ikke er en konflikt mellom Støre og Stoltenberg er av mindre betydning. Å skrive om politiske saker — eller om de tusenvis av lokalpolitikerne som faktisk stiller til valg — er åpenbart intet alternativ.

Det er sikkert flatterende for Støre å se dagens måling, men jeg ville beholdt bena på jorden om jeg var ham. Det er verdt å huske at et uprøvd alternativ — en potensiell kandidat — ofte vil være mer populær enn en sittende leder. Det er også verdt å huske på Stoltenbergs andre oppslag under borgerkrigen i AP på slutten av 90-tallet. En av tabloidavisene slo stort opp at AP ville få flere hundretusen nye velgere dersom Stoltenberg tok over. Det gjorde han, og ved valget i 2001 kunne han bare drømme om Jaglands 36,9…

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Lokalpolitiker

27.06.11

Altså, jeg er lokalpolitiker. Men jeg blir litt flau når jeg hører partiledelsen snakke om oss som om vi plutselig var guds gave til jorden.

Hvorfor i alle dager skulle rikspressen skrive om meg, eller noen av de andre «tusenvis av lokalpolitikere» du beskriver. Misforstå meg rett, lokalpressen gjør det. Derav navnet, kan jeg tenke meg. Lokal, altså.

Og en ting til. Ikke gjør meg flau ved å gi meg og andre lokalpolitikere som meg æren for at Høyre gjør det bra, eller «den nye høyrebølgen». Alle skjønner at det egentlig ikke er sant. Sammensetningen av lokalpolitikere og deres innsats er ikke så ulik fra forrige valg, ei heller så ulik fra andre partiers lokalpolitikere.

Når dere «topp-politikere» sier slike ting så gjør det ikke at jeg blir stolt over å være lokalpolitiker. Det gir meg mer en følelse av å bli behandlet som et barn som akkurat har skriblet en sol og pinnemann, for så å bli fortalt at jeg er Leonardo Da Vinci.

Foruten det er jeg helt enig 🙂

Torbjørn Røe Isaksen

28.06.11

Det var en ganske sur kommentar, med en blid avslutning. To kommentarer:
1. De behøver ikke å skrive om akkurat DEG, men det er kommunevalg. Derfor bør de skrive om lokale saker og gi lokale politikere plass også i riksmedia.
2. Nå er i og for seg Høyres personal sentralt også det samme som i 2005… nesten. Men Høyre har alltid gjort det bedre i lokalvalg enn ved stortingsvalg. Det tyder vel på at vi har mange lokalpolitikere som står sterkt?

Har du en mening?