Abonner via RSS eller E-post

Marsdal om ingeniørene

Publisert den 04.05.2011 i Blogg

På jubileum for ingeniørenes fagforening, NITO, i Porsgrunn. I en liten bok som blir utdelt, uttaler Magnus Marsdal seg om yrkesgruppen. Det er blant de bedre sitatene jeg har sett fra den kanten:

«Ingeniørene er solide, traust typer uten ekstremisme av noe slag. Halvparten av dem er Ap-velgere, den andre halvparten er Høyre-velgere, men ingen kan se hvem som er hva. Det viktigste synes å være at man stemmer på et stort parti som har styrt før.»

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

Dordi Digre, kommunikasjonsrådgifer NITO

05.05.11

Trauste? Sjekk denne 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=wj-Gqyv6j6Y

Attenhundretallet

05.05.11

Morsomt og sikkert treffende utsagn tradisjonelt sett, men det begynner nok å bli sørgelig utdatert. Den ekstreme islamistiske studentorganisasjonen Islam Net er jo spesielt populær blant ingeniørstudenter ved HiO, lederen Fahad Qureshi er byggingeniørstudent.

Se forøvrig artikkelen i New York Times: Why are so many terrorists engineers ?

”When Gambetta and Hertog looked at only the militants whose education was known for certain to have gone beyond high school, close to half (44 percent) had trained in engineering.

The two authors found the same high ratio of engineers in most of the 21 organizations they examined, including Jemaah Islamiya in Southeast Asia and Hamas and Islamic Jihad in the Middle East. Sorting the militants according to their 30 homelands showed the same pattern: engineers represented a fifth of all militants from every nation except one, and nearly half of those with advanced degrees.”

”Gambetta and Hertog found engineers only in right-wing groups — the ones that claim to fight for the pious past of Islamic fundamentalists or the white-supremacy America of the Aryan Nations… Among Communists, anarchists and other groups whose shining ideal lies in the future, the researchers found almost no engineers.”

http://www.nytimes.com/2010/09/12/magazine/12FOB-IdeaLab-t.html

Og denne artikkelen fra Slate:

”Gambetta and Hertog found that engineers, in particular, were three to four times more likely to become violent terrorists than their peers in finance, medicine or the sciences. The next most radicalizing graduate degree, in a distant second, was Islamic Studies.”

”A 2005 report from British intelligence noted that Islamic extremists were frequenting college campuses, looking for «inquisitive» students who might be susceptible to their message. In particular, the report noted, they targeted engineers.”

http://www.slate.com/id/2240157/

E. Martinsen

05.05.11

Hmm, vel jeg er høyutdannet IT-ingeniør og NITO-medlem, med Barry Goldwater som fremste politiske forbilde. Ekstremisme i forsvar av frihet er ingen synd, som han sa. Jeg har nok riktignok en temmelig traust fremtreden… eller «stoisk» som jeg foretrekker å kalle det… dog jeg er radikal for liberalisme (eller snarere sagt Goldwater konservatisme).

Har du en mening?