Abonner via RSS eller E-post

– Vi sender ikke en mann til galgen

Publisert den 14.04.2011 i Blogg

Det er ingen hemmelighet at absolutt ingen norske politikere ønsker mullah Krekar i Norge. Han har heller ikke rett til å være her. Han skal ikke integreres eller inn i arbeidslivet. Han skal ut! Så hvorfor klorer han seg allikevel fast? Hvorfor bor han her fortsatt, på Grønland sammen med kona? Hvorfor ser vi stadig vekk det skjeggete ansiktet hans i avisen, ledsaget av nye uttalelser som viser at han til det fulle utnytter seg av den ytringsfriheten det liberale demokratiet han så sterkt hater, sikrer ham?

Siv Jensen (!) av alle sier det i dag enkelt og greit i VG: Vi sender ikke en mann til galgen.

Norge sender ikke personer til land hvor det er stor sjanse for at de vil dømmes til døden. Så enkelt er det — og så vanskelig. For nettopp Krekar utfordrer dette prinsippet. Men det er i slike situasjoner man må holde fast på prinsippene sine. Siv Jensens uttalelser i dag tyder på at hun har forstått nettopp det. Hun vil fortsatt slåss for å kaste Krekar ut. Bra! Jeg støtter henne ett hundre prosent. Men hun vil altså ikke sende en mann til galgen. Det er fristende å føye til «lenger», men Frp har egentlig ment dette hele tiden. Kanskje er dagens uttalelser første tegn på at Frp nå virkelig tror på regjeringsmakt i 2013? Dagens uttalelser fra Siv Jensen vil neppe skaffe henne noen kortsiktig velgergevinst, men på sikt vil hun tjene på å være ærlig og stå fast. For når (ja, når) Frp kommer i regjering vil alle tidligere uttalelser bli hentet frem fra skuffen. Da er det like greit å være ærlig og prinsippfast tidlig, i hvert fall om man ikke har noen intensjoner om å bryte de internasjonale konvensjoner vi har tilsluttet oss.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

17.04.11

Enig med både Jensen og Røe-Isaksen, men gjør vi nok for å få han ut? I år feirer Mullah Krekar 20-års jubileum i Norge og jeg undres virkelig om vi gjør nok.

Om norske myndigheter for eksempel tar kontakt med myndighetene i Irak og forklarer at Norge er klar for å betale for at mannen holdes i live, vi kan f.eks betale det dobbelte av hva han koster det norske samfunnet, så lenge han lever der nede.

Med opphold, advokatutgifter, overvåking osv vil jeg tro det fort er snakk om 4-5 millioner, den irakske stat, eller tilsvarende regionale myndigheter kan altså fort få en stabil inntekt på rundt 10 millioner i året fra Norge så lenge de kan vise at mannen lever.

Har noen tenkt eller forsøkt dette? At han fremdeles er her er lite heldig, for å si det diplomatisk, og jeg tror svært mange vil synes det er verdt å betale seg ut av knipen på denne måten.

Ulf Larsen

Kurt-A

20.04.11

Synes bare at perspektivet til politikere blir helt på trynet.
Kan ikke sende en terrorist i galgen, men å sende kampfly til Libya for å drepe Gadaffis terrorister kan vi.
Litt «morsomt» blir det når NATO-ledelsen forteller at det er de norske og danske flyene som har sluppet flest bomber over Libya. Hvor er liv og lære…???

Jeg skal ikke sette meg til doms over den ene eller den andre, men det er litt av en ironi og dobbeltmoral som fremvises gjennom praktisk politisk handling.

Oscar

03.05.11

Her er et annet perspektiv:

Hva hvis Bin Ladin hadde smuglet seg selv inn i Norge og ansatt Meling som advokat?

Har du en mening?