Abonner via RSS eller E-post

Palestinsk forbrødring

Publisert den 28.04.2011 i Blogg

Etter å ha trakkasert og drept hverandre i et par år, har Hamas og Fatah — myndighetene på Vestbredden og Gaza — besluttet at de ønsker å slutte fred. Det kan bane vei ikke bare for et palestinsk valg, men kanskje også for en fornyet fredsinnsats på sikt. Israels reaksjon er forutsigbar, men lite fornuftig. Israel har, sammen bla. USA og Europa, fulgt en strategi hvor Hamas skulle isoleres, mens Vestbredden skulle bygges opp. På den måten forsøkte man å svekke ekstremistene i Hamas. Resultatet er blandet. Vestbredden går nok bedre, men samtidig sitter Hamas nokså trygt ved makten. At Israel nå gir Abbas et valg, enten er du for fred med oss eller for fred med Hamas, er en splitt-og hersktaktikk som ikke gavner noen. I praksis betyr det at man vil holde Gazas befolkning under Hamas’ styre. Det er ingen tjent med.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?