Abonner via RSS eller E-post

Gjengoppgjør i Porsgrunn

Publisert den 26.04.2011 i Blogg

Porsgrunn (min hjemby) ble i helgen sjokkert av en masseslåsskamp. Foreløpig er det ikke mye informasjon tilgjengelig, men i følge politiet var 15-16 personer involvert. Det ble brukt kniver, køller og en softgunpistol. Politiet fant også ammunisjon fra en pistol på stedet. Flere er pågrepet og de siktedes alder spenner fra tenåringer til tredveåringer. Flere av de siktede skal ha vært i familie.  

Det dreier seg trolig om et oppgjør mellom to familier/gjenger hvorav den ene er fra Kosovo. Jeg har ikke registrert hvor den andre gjengen er fra, men en av de siktede kosovoalbanerne har tidligere blitt dømt for angrep på en somalier. Det er uansett klart at alle de involverte har utenlandsk bakgrunn.

At dette er totalt uakseptabelt, er en selvfølge, men må allikevel gjentas. Denne gangen skadet de involverte hverandre, men hva om en forbipasserende hadde blitt truffet? I verste fall skadet eller drept? Noen av de involverte er kjent i nærmiljøet. Den såkalte Gimsøy-gjengen herjet i Grenland på 2000-tallet.

Ordfører Øystein Beyer mener dette også kan spre fremmedfrykt og han mener både politiarbeid og integreringsarbeid må bli bedre. Noen vil sikkert reagere på en slik uttalelse, for som ordføreren også poengterer, er det ikke slik at innvandrere flest er involvert i gjengoppgjør og slagsmål. Men Beyer har sitt på det tørre. Først og fremst er de involverte kriminelle og må behandles som det, men det er også spesielt at hele familier blir involvert i slike oppgjør. Beyer har rett når han sier at alle har et ansvar. På samme måte som vi alle må mobilisere når unge kvinner ikke kan gå trygt hjem fra byen, må vi alle mobilisere når kriminelle gjenger gjør byen utrygg. Det inkluderer også lovlydige landsmenn av de tiltalte.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?