Abonner via RSS eller E-post

DLD

Publisert den 10.03.2011 i Blogg

De som er opptatt av saken har vel forlengst fått det med seg. I går gjorde Høyres stortingsgruppes flertall et vedtak om å støtte endringer i regelverket for datalagring/sletting som er innenfor minstekravene til EUs datalagringsdirektiv. Høyre stiller også en rekke krav, og vil forhandle med begge parter, men det er riktig som det blir skrevet i mediene at vedtaket innebærer et ja til datalagringsdirektivet, om enn ikke automatisk et ja til regelverket slik Arbeiderpartiet har lagt det frem.

Jeg stemte mot direktivet og for et annet forslag, men havnet i mindretall. I dag har telefonen ringt konstant. «Er du skuffet», spør pressefolk. Svaret er selvfølgelig ja, selv om jeg må innrømme at jeg ikke er veldig overrasket. Flertallet i gruppen har nok hele tiden lent mot å si ja til DLD. Det er ikke riktig som  noen medier skrev i dag at «Erna svingte pisken». Representantene som utgjorde flertallet er rett og slett tilhengere av datalagring. De mener politiet har behov for et nytt regelverk. Jeg er, som bør være kjent, uenig.

Jeg er fortsatt like sterk motstander av DLD som jeg var i går, forgårs, i fjor og for to år siden (jeg skrev om dette første gang i 2008). Hvordan jeg skal stemme i Stortinget vet jeg ennå ikke, men jeg er (akkurat i dag) smertelig klar over at det å være med i et parti av og til betyr at man havner i mindretall… sukk.

Del på Facebook | Del på Twitter

25 Kommentarer

Jan

10.03.11

Jeg vil iallefall si klart og tydelig fra om at jeg har lagt bort mine planer om å stemme på Høyre ved det kommende lokalvalget. Jeg ser ikke helt hvorfor jeg skal stemme på dere og med det gi dere tillit til å fatte en masse beslutninger som i varierende grad vil påvirke min hverdag, når dere som takk sier klart fra om at dere ser på meg som en kriminell som må overvåkes vra vugge til grav

En stemme mindre betyr selvsagt ingenting, men er uansett en stemme mindre. Et Stasiparti bør ingen stemme på. I araberverden slåss de nå for å vekk de krefter som Ap med Høyres hjelp vil innføre i Norge.

Tor

10.03.11

Det er vanskelig å forstå at dette vedtaket er i tråd med Høyres verdigrunnlag og i forståelse med aktuelle og potensielle velgere. Jeg vil forbeholde meg retten til å ikke bli iakttatt. Det er ille nok med de helvetes overvåkningskameraene overalt, om ikke også all kommunikasjonstrafikk skal kunne lagres.

Vet du – jeg klarer ikke å gi min stemme til Høyre til høsten om dette vedtaket blir stående.

Geir

10.03.11

I Norge er jo alle partiene, med mulig unntak av Rødt, sosialdemnokrater innerst inne: Både Høyre og FrP vil beholde velferdsstaten, og SV har neppe tenkt til å frata meg retten til privat eiendom. Vi diskuterer detaljer – vi kaller det «privatisering» når vi egentlig mener at det offentlige kjøper inn ting fra private. (Reell privatisering ville ha vært hvis selve ansvaret for at tjenestene ble kjøpt inn ble flyttet fra det offentlige til den enkelte/markedet.)

Noen store, ideologiske skillelinjer finnes dog fortsatt. Statens rett til innsyn og kontroll over enkeltindividenes liv, er fortsatt et slikt skille.

Trodde jeg.

Kom tilbake om 10 år hvis dere vil ha meg som velger på nytt. Da har jeg kanskje lagt dette bak meg. Vi er OPPRØRTE, vi som engasjerte oss i dette.

Geir

10.03.11

I tillegg kan man spørre hvilke politiske rådgivere Høyre har – i et valgår til og med. Motstanderne av direktivet er langt mer innbitte enn tilhengerne. Ta gjerne en spørreundersøkelse på gata: Spør du om folk er for eller mot DLD, vil tilhengerne stort sett trekke litt på skulderene og si: «Joda, jeg er vel for. Har ikke noe å skjule jeg. Bare kjekt at kriminelle blir tatt…», mens motstanderne gjerne kommer med en avhandling om hvorfor de er imot. Følelsene stikker MYE dypere på nei- enn ja-siden i denne saken.

BeeBop

10.03.11

Da dette ble kjent i går sendte jeg mail til lokallaget mitt og meldte meg ut av Høyre. I dag kom bekreftelsen på avsluttet medlemsskap.
Jeg må si at jeg føler at jeg har blitt utsatt for en form for forræderi. Det er ikke dette Høyre jeg har stått bak og støttet de siste 20 årene. Derfor skilles våre veier nå.
At det fortsatt finnes sånne som deg i partiledelsen gjør at jeg fortsatt har et håp om en god fremtid for Høyre. DLD-saken rokker selvfølgelig ikke ved alle de andre gode sakene Høyre står for, men jeg føler at det rokker ved grunnprinsippene Høyre er tuftet på. Og det kan jeg ikke med god samvittighet være en del av mer.

Jeg blir sannsynligvis å gi min stemme til Høyre i fortsettelsen også, men da for å hindre at de rødgrønne blir enda sterkere. Men det føler jeg Høyre allerede har bidratt til ved å gå inn for DLD.

Johan

10.03.11

I dag ble et 12 år langt medlemsskap i Høyre avsluttet. Det er grenser for hva jeg finner meg i. Alle som kjenner Høyre vet at DLD på ingen måte samsvarer med partiets ideologi og prinsippielle fundament. Å snakke om tillit til enkeltmennesket framover nå vil bare vekke latter hos undertegnede, all den tid dere nå gir rettsstaten nakkeskuddet.

Å banke gjennom et direktiv ved hjelp av pisken når det faktisk er reelt flertall mot DDR-direktivet i Stortinget viser bare i praksis hvilken forakt ledelsen har for helt grunnleggende demokratiske prinsipper. Min lojalitet er hos det norske folk, ikke til Brüssel. Det er trist at det ikke er tilfelle i partiet jeg har jobbet for i 12 år.

Aldri mer Høyre. Jeg vemmes.

Jan E.

10.03.11

Jeg var student ved NITH i fjor. I et friminutt, naar vi snakket politikk, kom det frem at alle 8 av oss stoettet Hoyre. Jeg har vaert i kontakt med 6 av disse gjennom Facebook idag, og de sier alle at de har trukket stoetten sin. DLD-beslutningen til Hoeyre er veeeldig upopulaer blandt IT-studenter.

Egil

10.03.11

Jeg er av den oppfatning at vi må si nei til DLD. Å lagre personlige data på befolkningen er et nederlag som jeg ikke kan støtte. Har Politiet behov for lagring i etterforskning må de heller få anledning til å lagre på de personer som det er nødvendig for og som er under etterforskning.
Torbjørn, si klart ifra at du stemmer imot DLD og ikke følg en eventuell binding i avstemninga.

Birdie

10.03.11

Det er forstemmende at Høyre ikke klarer å sortere/prioritere verdiene. Er det viktigst å ivareta og håndheve menneskerettighetene og så agere innenfor disse rammene med tiltak mot kriminalitet, eller er det viktigst å ta de kriminelle ved å tåkelegge grunnleggende rettigheter og som nå fullstendig sause sammen hva det dreier seg om gjennom å dra inn alle slags problemstillinger som virker flaue? Og, når har politiet ikke takket og bukket for enhver ny mulighet til å få større innpass i privatsfæren?
Nei, dette er ikke noe incitament til å stemme høyre.

Kårstein

10.03.11

Må skille litt her. Lokalvalget har lite med dette å gjøre. Selv har jeg meldt meg ut av partiet i dag, men kommer sannsynligvis til å stemme H ved lokalvalget. Det er ved Stortingsvalget om drøyt to år vi må si fra, og skifte ut mannskapet – eller stemme på et annet parti.

Mads

10.03.11

Og jeg som trodde tiden var inne for å gå fra Venstre til Høyre og så kommer bekreftelsen på at det var lite gjennomtenkt.

Det er tydelig at den yngre garde utgjør mindretallet. Stem imot Thorbjørn, og få med deg de andre, om enn bare for å signalisere at fremtidens Høyre har mer for seg.

Roar Steffensen

10.03.11

Hva skal jeg gjøre? Jeg er oppriktig i tvil. Jeg er instillt fra nominasjonskomiteen høyt på lokalvalgs lista – noe som er hyggelig i og for seg, da jeg brenner for dette partiet og dets arbeid. Men jeg må bare ærlig innrømme at nå sliter jeg. Innerst inne ønsker jeg å melde meg ut av Høyre for å markere mitt standpunkt i denne saken som it mann av yrke, mens jeg også tenker på mine partifeller i lokalpartiet som jobber trøttesløst videre.

10.03.11

Hei! DLD er tema på Bloggeriet i dag, og vi har linket til dette innlegget.

EllenRo

10.03.11

Jeg har stor forståelse for din frustrasjon, Torbjørn, og dine kvaler. Det er ikke lett å stå «alene» mot et flertall i Stortingsgruppen. Men dere må slå dere sammen og insistere på å kunne stemme for deres overbevisning. Dette er like viktig som for / mot abort o.l.

Dersom dere er flere, vil ikke represaliene (usynliggjøring, manglende oppgaver i front, osv. kunne bli en realitet). Du er garantert ny tillit fra Telemark! men vi er mange som har forståelse for at det er nærmest ‘umulig’ og gå mot toppledere og flertallet – og ha en aktiv, fremtredende posisisjon.

Løsningen er: Vær mange nok som krever (truer, gjennomfører) fristilling. Lykke til.

p.s. Håper inderlig der løser seg underveis.. d.s.

EllenRo

10.03.11

Jeg har stor forståelse for din frustrasjon, Torbjørn, og dine kvaler. Det er ikke lett å stå «alene» mot et flertall i Stortingsgruppen. Men dere må slå dere sammen og insistere på å kunne stemme for deres overbevisning. Dette er like viktig som for / mot abort o.l.

Dersom dere er flere, vil ikke represaliene (usynliggjøring, manglende oppgaver i front, osv. kunne bli en realitet). Du er garantert ny tillit fra Telemark! Imidlertid er vi mange som har forståelse for at det er nærmest ‘umulig’ og gå mot toppledere og flertallet – og ha en aktiv, fremtredende posisisjon, både i denne perioden og neste. Det ville være en ulykke hva gjelder deg.

Løsningen er: Vær mange nok som krever (truer, gjennomfører) fristilling. Lykke til.

p.s. Håper inderlig der løser seg underveis.. d.s.

10.03.11

Hvorfor skal man forstå Isaksen her, han sier jo at dette var noe som var forventet. Vel, da får han heller stå på det han sier at DLD er noe han er imot, han har jo hatt tid til å tenke på det. Han har valget, melde seg ut av Høyre. Og dermed bli uavhengig på Stortinget. Da har han integritet, men sannsynlighvis politisk død.

Lar han seg bli tatt hardt av Solberg, har Isaksen selvsagt ingen integritet igjen neste gang han er på Dagsnytt18, lett rød i kinna, og skal forsvare individet ovenfor statens handlinger.

Petter

10.03.11

Jeg tror et par av de som har kommentert over her tar feil. TRI vil i det lange løp politisk tjene på å stemme i henhold til sin overbevisning i denne saken.

Thor K. Nissen

10.03.11

Jeg hadde tenkt å stemme Høyre både ved kommunevalget og Stortingsvalget i 2013 istedenfor Venstre, men nå har Høyre mistet min stemme på grunn av Høyreledelsens ekstreme ønake om å underkaste seg uten forbehold alle regler og direktiver fra EU.En imlementering av DLD er en krenkelse av folks privatliv, og en massiv statlig overvåking av det norske folk som kan sammenlignes med Orwells samfunn i boken 1984.Erna Solberg skader Høyre , og bør skiftes ut som leder ved første korsvei.Høyres 11 representanter som er imot DLD bør trosse ledelsen og et kompromiss med Ap og stemme nei. SÅ VIKTIG ER DENNE SAKEN AT DEN BØR GÅ FORAN PARTILOJALITET !

BeeBop

11.03.11

Regner nesten med at du allerede har sett det, men for sikkerhets skyld, Dagsnytt 18, 10.03: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/718634/

Georg Apenes nevner deg, og mener at du kan få en vanskelig politisk fremtid om du trosser din egen velbegrunnede overbevisning og følger partipisken. Han kan for øvrig ikke tenke seg at dette er noe du kan gjøre.

Geir

11.03.11

Jeg synes det er litt interessant at mange gir uttrykk for at Høyre har sviktet sine liberale verdier med dette vedtaket. Når ble Høyre et liberalt parti? *Konservative* partier, grupperinger og styresmakter har vel til alle tider ønsket relativ stor grad av statlig styring på *ikke-økonomiske* områder? Det være seg film- og bildesensur, abort, blasfemi, løsgjengerlovgivning, prostitusjon, etc etc etc. Sånn sett hadde veø vært mer overraskende hvis Venstre eller FrP, med henholdsvis sosialliberal og liberalistisk formålsparagraf, hadde vært tilhengere av DLD. Eller tar jeg feil her?

Rolf Olsen

11.03.11

Hei
Jeg har ofte stemt Høyre, men ikke ved siste stortingsvalg. En opplevelse i utlandet fikk meg til å love meg selv å aldri stemme på høyre før Erna Solberg var vekk. Helt vekk.
Nå er den midlertidige restriksjonen gjort permanent.

Oslofyr

12.03.11

Hvis du stemmer ‘ja’ til DLD, så er du en landssviker.

Du er med i et parti, men det finnes absolutt ingen som kan tvinge deg til å stemme med partiet. Du har en selvfølgelig plikt til å stemme *mot* jævelskapen, eller for alltid å miste ansikt.

Ex Høyre velger?

12.03.11

Denne saken viser hvordan det står til i Høyre. Dere er egentlig mot, men stemmer for??. Du er sterk motstander og vet ikke hvordan du vil stemme i Stortinget!!? Dette er en sak av så stor betydning at hvis du ikke har ryggrad nok til å stemme ut fra overbevisning så bør du ikke sitte på stortinget.

Ikke at det betyr noe, men stemmer dere for DLD så har dere mistet ennå en stemme og da er virkelig » Høyre for Høns»

15.03.11

Har ofte vurdert å stemme Høyre, men havnet på Venstre. Dette er nok saken som gjør at jeg tar steget ut. DLD trenger vi, respekt til Erna.

[…] er også interessant å lese kva Høgrefolk skriv om handsaminga i partiet. Torbjørn Røe Isaksen skriv om handsaminga i Høgre, Kristin Clemet om det same her. Årets euroepar (i følge Europeisk […]

Har du en mening?