Abonner via RSS eller E-post

Multi-GP

Publisert den 16.02.2011 i Blogg

Et lite apropos til debatten om multikulturalisme. Grand Prix er både europeisk, men samtidig svært norsk ( i hvert fall tradisjonene rundt). I fjor ble vi representert av en hviterusser som spilte folketone-inspirert fele, i år av en norsk-kenyansk kvinne som varter opp med afrikanske rytmer. Er det et tegn på forfall, på kulturell disharmoni? Jeg tror GP-general Per Sundnes har rett: dette er det nye Norge.

En kultur er ikke statisk, den utvikler seg. Nøkkelen er å finne balansen mellom forandring og forankring, mellom de ytterliggående relativister som mener alt «norsk» er passé, og de plankulturelle reaksjonære som mener kulturen bare kan bevares hvis den står på stedet hvil. Det handler på mange måter om å utvide rommet for det norske samtidig som vi ikke slipper at det faktisk er en kjerne i begrepet som er verdt å ta vare på. En vanskelig øvelse, men slett ikke umulig.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Torbjørn,
Hoppet ikke du galant over Solli-Tangen nå? Backer deg på den.
Asbjørn

Har du en mening?