Abonner via RSS eller E-post

Minerva: Brukerne på Ammerudlunden

Publisert den 24.02.2011 i Blogg

Lederartikkel fra Minerva som kan lese i sin helhet her.

Er brukerne på Ammerudlunden så fornøyde fordi Adecco bryter loven?

Det mangler ikke på kritiske avsløringer om eldreomsorgen i Norge. De aller fleste av dem kommer fra offentlige sykehjem. Ingen stiller av den grunn spørsmål ved om det offentlige er i stand til å drive eldreomsorg. Derfor er det merkelig at avsløringene ved Ammerudlunden sykehjem gjøres til en debatt om hvorvidt private kan drive eldreomsorg.

Byrådet i Oslo har nå sagt opp kontrakten med Adecco. Kontrakter med Oslo kommune er ikke veiledende, sa byrådsleder Stian Berger Røsland. Det var en klok reaksjon og illustrerer at anbudsutsettelse på ingen måte betyr at politikerne kan fraskrive seg ansvar. Snarere tvert i mot. Ansvaret for kvalitet og finansiering ligger fortsatt hos politikerne noe denne saken illustrerer til det fulle. Like viktig er kommunens anbudspraksis. Å konkurrere på pris er ofte mindre viktig enn konkurranse om kvalitet.

Årsaken til at Ammerudlunden sykehjem har vært et yndet objekt for politisk besøk – også fra Arbeiderpartiet – er strengt tatt svært enkel: Sykehjemmet har i flere år ligget i toppsjiktet når beboere og pårørende har blitt spurt om sin mening – som dette oppslaget i avisen Groruddalen illustrer.

LES RESTEN AV INNLEGGET HOS MINERVA.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?