Abonner via RSS eller E-post

«Til disse mørkemænd vil jeg sige…»

Publisert den 16.01.2011 i Blogg

Den radikale islamistgruppen Hizb ut -Tahrir vil etablere seg i Norge. Gruppen beskrives som ekstremistisk og har som mål å innføre et verdensomspennende Kalifat. Det er en organisasjon hvis budskap er i grunnleggende konflikt med åpne, moderne og liberale verdier — med ytringsfrihet, demokrati og toleranse.

Hvordan skal vi reagere? Dialog? Oppgitthet? Forsiktig tilnærming og forståelse?

Nei. Ekstremister verken kan eller bør møtes med forståelse. De har rett til sin ytringsfrihet (vi er bedre enn regimene de ønsker å innføre!), men likeså viktig er vår plikt til å slå tilbake. Det finnes bare ett svar, det svaret Villy Søvndal, leder av danske Socialistisk Folkeparti gav i sitt krasse oppgjør med organisasjonen:

«Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes. De må da for længst have forstået, at udsigten til, at noget sådan bliver til virkelighed her, er mindre end nul. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke tager af sted med det samme, hvis de har den type længsler.»

Man kan bruke andre ord, men budskapet er det samme: det er noen krefter vi ikke ønsker velkommen. Uansett.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?