Abonner via RSS eller E-post

For syk til å være ordfører

Publisert den 27.01.2011 i Blogg

Det er bråk i  Horten Frp fordi ordførerkandidaten deres er uføretrygdet. VG skriver at han er for syk til å jobbe, men frisk nok til å være ordfører. Men strengt tatt er det jo ikke slik at uføretrygdede ikke kan gå tilbake til jobb — enten det er som ordfører, regnskapsfører eller hjelpepleier. Det er ikke noe galt i det, snarere tvert i mot! Vi ønsker jo flere uføre inn i arbeidslivet. Da kan vi ikke møte dem med at «du var jo for syk til å jobbe for et år siden.»

Men vi må jo selvfølgelig regne med at folk som har fått igjen deler av arbeidsevnen – enten 50 eller 100 prosent – melder seg til NAV og gir beskjed om at de nå er friske nok til å jobbe igjen. For det er jo ikke slik at man er frisk nok til å være ordfører, men for syk til alt annet arbeid.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

27.01.11

Det burde være opplagt. Ordfører er jo et heltidsverv, sågar krevende, minst like krevende som en alminnelig jobb.

Har du en mening?