Abonner via RSS eller E-post

Hoover eller Truman?

Publisert den 07.12.2010 i Blogg

George W. Bush, mannen de fleste husker slik…:

…og som inspirerte klassikere som dette:

…og som noen av oss også husker på hans beste:

….scorer i en ny måling bedre enn Barack Obama. Det sier kanskje en del. Om at gamle synder lett glemmes, nye helter raskt kan falme eller rett og slett om USA som en nasjon med hjertet til sentrum-høyre. Eller kanskje sier det ingen av delene. Alle tidligere presidenter blir mer populære — til og med Richard Nixon har 29 prosent som mener han gjorde en god jobb (mannens reise til Kina var jo faktisk en av de viktigste geopolitiske beslutningene i etterkrigstiden). Men sannheten er at vi fortsatt ikke vet hvordan historien vil dømme Bush, selv om vi vet hvordan den umiddelbare historien har dømt ham. Vil han bli en Hoover eller Truman? Personlig tror jeg ikke han blir noen av delene. Han vil med tiden falle mellom begge stoler, han var verken dårlig eller god nok til å bli husket.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

TEG

07.12.10

Sannsynligvis vil han bli husket som en svært dårlig president…

* Økonomien gikk fra pluss via stadig større underskudd til krakk.

* Store skattelettelser er ikke akkurat hva USA trengte i hans presidenttid (se forrige punkt)

* 9/11 ble ikke forhindret – det er vel det av punktene på denne listen han har minst skyld i

* Istedenfor å fokusere kreftene på Afghanistan – som USA hadde god grunn til å angripe – fikk han det for seg å lure USA og resten av verden inn i en kostbar og destabiliserende krig i Irak. De direkte kostnadene er enorme, omdømmekostnadene er enorme over hele verden – og «opportunity cost» ved ikke å bruke alle kreftene på Afghanistan er høye.

* Han er ansvarlig for tortur og brudd på menneskerettighetene, og fengsling uten lov og dom – såpass ille at ofrene/terroristene istedenfor fengsel kan risikeres frikjent.

Sannsynligvis er han den dårligste presidenten de siste hundre år, Nixon og Watergate inkludert. Og alt dette med flertall i kongressen det meste av tiden…

Oscar

14.12.10

Hahahaha!!! 🙂 Det er endel utrolig morsomme Bush-klipp på youtube. Fyren er jo en av tidenes komiker – det var jo som å ha Frank Drebin som amerikansk president!! Rett og slett latterlig! 🙂

Sånn går det når presidentembedet blir tildelt med basis i en politisk mektig far. Det samme har skjedd her i Norge også. Stoltenberg hadde ikke vært statsminister hadde det ikke vært for sin egen far og det har gått like ille her i Norge som i USA. Stoltenberg kan forøvrig også ses på som en norsk versjon av Frank Drebin – spesielt når han prøver å snakke sin latterlige engelsk. Da går det for det meste i norske OL-medaljer og minst mulig i utenrikspolitikk som han ikke har peiling på 🙂

Ola

21.12.10

Godt poeng. Tror ikkje Bush vil bli husket med spesielt negativt fortegn om 50 år.

Men hva mener du egentlig med «blir han en hoover eller truman»?

Har du en mening?