Abonner via RSS eller E-post

Platehelg

Publisert den 10.10.2010 i Blogg

Jeg vurderer hele tiden hva jeg skal skrive om på bloggen. Min forrige blogg, som jeg skrev da jeg var leder i Unge Høyre, var litt løsere i snippen. Men så var jeg da også ung og uredd den gangen, og høyst sannsynlig morsommere (det slår meg som lenge siden her jeg sitter en søndags kveld med en bok og en kopp te…jeg har trolig blitt førti år eldre på to år). Særlig lurer jeg på hvor mye ikke-politisk jeg skal skrive om. Jeg har ofte lyst til å skrive om kulturopplevelser eller bøker eller noe annet, men det blir til at jeg lar være. Samtidig liker jeg veldig godt at Bård Vegar (hvor ble D’en av?) Solhjell skriver om ukens plate på sin blogg. Ikke bare fordi han har god og svært variert musikksmak, og blir litt tøffere av å vise det frem; men fordi det bryter opp det forretningsmessige preget så mange politikerblogger har. Jeg har alltid ment at jo mer ansvar en politiker får, jo kjedeligere blir bloggen (er Carl Bildt et unntak med sin blogg som har den vemodige tittel «alle dessa dagar»?). Å skrive litt om noe annet enn politikk bidrar også til å vise frem et bredere engasjement, for musikken, kunsten, litteraturen eller hva det nå skal være. Og det er jo faktisk slik at politikk, når den er som den skal, er av de mindre viktige ting i livet. Michael Oakeshott skriver fantastisk om dette.

Jeg skulle egentlig bare skrive om fire plater jeg kjøpte denne helgen. En helg med platekjøp er alltid en god helg. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe Robyns Body Talk pt. 2 og Rick Ross’ Teflon Don; men på Tiger i Oslo glemte jeg det helt. I stedet kjøpte jeg:

Mr Lif: Mo’mega (har hans utrolig gode debut I Phantom fra før).
Champion Sound, et samarbeid mellom produsentlegendene J-Dilla og Madlib.
Arvo Pärt, Tabula Rasa. Etter anbefaling. Et nydelig stykke samtidsmusikk som balanserer mellom det sakralt vakre og uhyggelige.
Lindstrøm og Christabelle. Fordi jeg, irriterende nok, har mistet CDen. Og siden CDer er et møbel holder det ikke å ha musikken på Ipoden.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

Eddie

11.10.10

Om du ikke har Iron Maidens siste, bør det være neste innkjøp! Up The Irons!

Oscar

20.11.10

Ja, skriv gjerne om musikk. Hvis du gjør det så kommer jeg nok for min del oftere innom bloggen din. Den var ganske bra den musikken du nevner her. Jeg fikk et par nye favoritter på youtube-kontoen min 🙂

Og så var det en særdeles fin video til Arvo Pärt, Tabula Rasa på youtube. Boobies!!!!

Oscar

20.11.10

Jeg for min del har blitt hekta på låtene til Raphael Saadiq de siste dagene, feks denne låten: http://www.youtube.com/watch?v=f4GCB3OZgQ8

Ny deilig soul i gammel innpakning.

26.08.15

Visst e4r han duktig och kul att han delar med sig av sitt «dagliga» tyekcr jag, fler se5dana bloggar vore kul. Lxx

Har du en mening?