Abonner via RSS eller E-post

Minerva: Lundteigen har rett

Publisert den 14.10.2010 i Blogg

Det handler ikke om hvorvidt bygdene hater homser eller mangler kaffebarer, men om et byråkratisk-politisk apparat som tar til seg makt og innflytelse.

På Minervas frokostmøte om konfliktene mellom Oslo og distriktene, hevdet Senterpartiets Per Olaf Lundteigen at det er en økende konflikt mellom sentralmakten og distriktene i Norge. ”Norge sprekker”, hevdet han.

Lundteigens standpunkter har aldri vært comme il faut i brede kretser i Norge, særlig ikke i urbane og liberale bymiljøer. Men i denne saken har Senterpartiets ideolog faktisk rett. Ute i landet er det en økende følelse av avmakt, og et økende sinne mot en sentralmakt som karrer til seg makt og innflytelse. Det handler ikke om Oslo-eliten, geografi har mindre med saken å gjøre. Snarere kan maktdyret sammenlignes med det President Eisenhower i sin tid kalte det militær-industrielle kompleks, et byråkratisk-politisk system som tar til seg stadig mer makt og innflytelse i en offentlig sektor som vokser år for år.

Frustrasjonen ute i landet øker. Fra tomtefesteloven til rovdyrforvaltningen, vernepolitikken til scooterloven, i sak etter sak kommer det påbud fra høyeste hold i maktapparatet som binder lokale innbyggere og folkevalgte. (…) LES HELE KOMMENTAREN HOS MINERVA.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?