Abonner via RSS eller E-post

Mediedrevet statsråd

Publisert den 01.10.2010 i Blogg

Det er ganske oppsiktsvekkende at statsråd Grete Faremo kaster seg inn i mediekarusellen etter oppslagene om norske soldater i Afghanistan. Det er selvfølgelig mulig at det finnes en såkalt ukultur i noen avdelinger, men det kan ikke etableres som faktum med utgangspunkt i løsrevne sitater fra et manneblad som akkurat nå skal lanseres (for øvrig har bladet gjort en god jobb når de drar til Afghanistan for å snakke med norske soldater). Når statsråden umiddelbart fordømmer uttalelsene lar hun seg drive av mediene, ikke av hensynet til forsvaret eller våre soldater. Det naturlige og korrekte svaret fra statsråden ville vært å si nettopp dette: Jeg kan ikke uttale meg på grunnlag av løsrevne sitater i mediene, men jeg vil umiddelbart be forsvarssjefen om å se på denne saken. HVIS det er slik at det eksisterer holdninger i det norske forsvaret som ikke er forenelig med vårt oppdrag i Afghanistan, må det tas tak i, men jeg vil ikke spekulere på grunnlag av medieoppslag. PUNKTUM.

Statsrådens viktigste ansvar er ikke å glede mediene med uttalelsene sine, men å sikre en forsvarlig behandling av et mulig problem samtidig som hun gir full støtte til norske soldater, også dem som har vært klønete — men ærlige — i sitt møte med media.

For øvrig har både Asle Toje og Minervas Fredrik Gierløff skrevet gode betraktninger om saken.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?