Abonner via RSS eller E-post

Gårsdagens parti

Publisert den 16.09.2010 i Blogg

mona sahlin

Her er bildet av Mona Sahlin omringet av partiets gamle garde, uten tvil et forsøk på å minne velgerne om at Sverige og Sosialdemokratene har en lang historie sammen. Sosialdemokratene har vært Det Svenske Partiet, og, som i Norge, har de i alle år bygget opp under historien om seg selv som det eneste naturlige parti for den nordiske modellen. Allikevel gir ikke bildet assosiasjoner til trygghet og fremtidstro, snarere minner det om at Sahlin sliter, at hun ikke når opp til sine forgjengere; og det får sosialdemokratiet til å fremstå som noe tilbakelagt, noe som er tomt for kraft og ideer.

Det er utrolig hvor situasjonen har å si for tolkningen av et bilde. Hadde partiet vært i fremgang, ville bildet formidlet det stikk motsatte: en kontinuitet gjennom årene, et parti som både hadde ideer i går og ideer for i morgen. Kontrasten mellom bildet av Sahlin og dette bildet av Jens Stoltenberg og landsmoderen er slående:

Stoltenberg

I dette bildet forsterker Bruntland Stoltenbergs autoritet, han styrkes av hennes nærvær, snarere enn å svekkes. Det er et interessant tankeeksperiment hvordan bildet ville sett ut i dag med et AP som er under økende press.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

rwaage

16.09.10

Amazing they are still sitting…definitately yesterdays party

You have to see this great clip on Youtube where Jens and Terje mislead us time and time again. A great example of saying one thing but meaning another.

Almost 5,000 people have seen this the last few weeks..if you like please send on.

http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

[…] Les også Torbjørn Røe Isaksen. […]

[…] også Svein Tore Marthinsens blogg. Les også Torbjørn Røe Isaksen. Les også Onar Åm. Les også Erlend […]

Har du en mening?