Abonner via RSS eller E-post

Arne-salaten

Publisert den 14.09.2010 i Blogg

Dagsavisens Arne Strand kan Arbeiderpartiet. Det skulle bare mangle. Han er praktisk talt oppvokst i partiet. Problemet med Arne Strand som politisk analytiker er at han åpenbart ikke kjenner de borgerlige like godt. I sin kommentar i dagens avis skriver han at samarbeid mellom KrF og Frp vil være å selge sjelen sin til Djevelen for førstnevnte. Nå har man oppnådd store ting i det dennesidige ved å selge sjelen sin til Belsebub, men det er neppe Strands poeng. At han mener KrF bør velge AP er en ærlig sak. Det som får meg til å stusse er kommentaren om at Inger Lise Hansen nok en gang har «tråkket i KrF-salaten». Det tyder på at han har dårlige kilder i KrF og dårlig forståelse for partiet.

I et oppslag i samme avis virker det åpenbart at Hansen slett ikke kommer med et solo-utspill, men har bred støtte i partiet. En annen ting er at Strand heller ikke har fått med seg at Hansen slett ikke har blitt skutt ned av Høybråten, snarere tvert i mot. Alt tyder dermed på at Inger Lise Hansen er ute med en prøveballong, diskutert i og velsignet fra ledelsen hun selv er en del av. Til slutt vet de fleste som snakker med KrFere at denne diskusjonen er levende i partiet, og, som Kristin Clemet skriver i dag, at den klare borgerlige orienteringen faktisk er en av de tingene som forener de såkalte liberale og konservative fløyene.

Det interessante bildet som trer frem i KrF er at de kreftene som ønsker en borgerlig forankring nå styrker seg på bekostning av de kreftene som vil søke mot sentrum-venstre.

At Arne Strand forstår AP bedre enn borgerlige partier er intet sjokk, men jeg blir sittende å lure på hvilke kommentatorer som egentlig forstår den indre dynamikken i partier på borgerlig side. I Høyre? KrF? Enn si i Fremskrittspartiet? Det finnes journalister, særlig i Tanta og VG, som følger partiene nøye og etterhvert er i stand til å gi gode analyser. Men blant kommentariatet? Jeg kommer egentlig ikke på så mange andre enn Håvard Narum…og han når listen under sterk tvil.

LITEN OPPDATERING. Kom akkurat på Åshild Mathisen som kjenner KrF svært godt. Og Minervas Jan Arild Snoen som selvfølgelig kjenner både Frp og Høyre.

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

17.09.10

Den propagandablekka er en merkelig og udemokratisk konstruksjon. AP får 90 mill i partistøtte, men som stat velger de å gi over 40 millioner til Dagsavisen. Årlig. Men ALLIKEVEL greier de å gå med dundrende underskudd, år etter år. Og staten forsetter å tømme penger inn i venstrepressen.

Ville de godtatt det om det var Minerva som fikk 40 millioner årlig? Og Dagsavisen bare fikk lommerusk. Hadde det vært situasjonen ville nok sosialistene vært helt i harnisk.

Det er rart hva vi finner oss i bare vi blir vant til det.

Har du en mening?