Abonner via RSS eller E-post

Antirøykfanatisme

Publisert den 10.09.2010 i Blogg

I går kom forslaget om å forby røyking i eget hjem. Det er ikke første gang. Men det er, så vidt jeg vet, første gang det norske Helsedepartementet sier at de vil vurdere det. Vi vurderer altså et forbud mot å røyke der du bor. Riktignok er det begrenset til når det er barn til stede, men like fullt er det et forslag som vil rive ned skillet mellom det private og offentlige.

Det som en gang var en sketsj, ligner i dag stadig mer på virkeligheten:

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Adam Smith

11.09.10

Dette er et godt forslag, og jeg kan vanskelig se at det kan argumenteres imot. Enkeltindividets rett til å gjøre hva en vil innen for sine egne fire vegger, bør ikke være total. En har ikke lov å mishandle barn, heller ikke å gi de et ensformig, næringsfattig matinntak. Begge disse tingene er helsefarlig for barn, og det samme er passiv røyking. Barns rettigheter til å få en sunn oppvekst bør veie tyngre enn tankeløse foreldres rett til å røyke i hjemmet til sine barn.

Det er ganske sprøtt å tenke på at voksne folk er bedre beskyttet mot helsefarlige forhold på jobben enn hva barn er i sitt eget hjem.

12.09.10

The world is mystified as to why Norway has invested so much in EU junk bonds.
Is this a scam?
http://nbyslog.blogspot.com/2010/09/exclusive-norways-investment-in-clubmed.html

Har du en mening?