Abonner via RSS eller E-post

Sprøyt om verdiskaping

Publisert den 13.08.2010 i Blogg

Det har rast en aldri så liten distriktspolitisk debatt etter at SSB «avslørte» at Oslo skaper flere verdier enn alle andre fylker i landet. I kjølvannet av tallene har to forskjellige misforståelser fått råde grunnen. Den tilsier at SSBs tall er helt uproblematiske. Det er de selvfølgelig ikke. Økonomisk aktivitet målt på denne måten kan lett gi et skjevt bilde. Den andre later til å tro at bare produksjon av noe ordentlig, noe du kan ta på og ha i hendene, er reell verdiskaping. Det er det rene sprøyt selvfølgelig! Bedriftsledelse, advokater, vaskepersonell, markedsførere, mellomledere, logistikkansvarlige — alle disse er selvfølgelig med på å skape verdier, selv om de ikke direkte bidrar til produksjonen.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?