Abonner via RSS eller E-post

Økende forskjeller

Publisert den 13.07.2010 i Blogg

Fire av ti svarer «vet ikke», men blant dem som har bestemt seg, mener et stort flertall at det for store forskjeller mellom fattige og rike i Norge, skriver Nationen. Det er faktisk et overraskende lavt tall. Norge har en lang tradisjon for å være opptatt av forskjeller mellom folk, både økonomiske og kulturelle forskjeller. Vi liker likhet. Kan dette tyde på at færre mener forskjeller i seg selv er et problem? Alle undersøkelser tyder på at folk er opptatt av de som faller utenfor, men ser opinionen ikke lenger den automatiske sammenhengen mellom de som har mer og de som har mindre? Jeg har en kronikk om dette i DN i morgen. Legger den også ut her på bloggen.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?