Abonner via RSS eller E-post

Landsmøtet utenfor salen

Publisert den 07.05.2010 i Blogg

Landsmøte er i gang. Jeg skal forsøke å blogge jevnlig. Merkelig nok synes jeg landsmøter ofte er vanskelige å blogge fra. Det er lett å ty til klisjeer, forslitte fraser, ting som har vært skrevet før eller overflatiske betraktninger. Du er herved advart.

Det er to store politiske saker det er uenighet om på landsmøtet, behandlingen av datalagringsdirektivet og foreldrepermisjonen. Landsmøtesalen ser du på fjernsyn, men mange av de mest interessante debattene foregår like utenfor døren. Der går pressefolk, rådgivere, delegater og stortingsfolk rundt i det som mest av alt ligner på en timeslang minglefest. Det viskes, tiskes, diskuteres. Samtidig jobber resolusjonskomiteen på spreng med å flikke på formuleringer. Ryktene om hva som kommer siver ut, men stemmer de? Kommer det en resolusjon? Hva vil den si? Høyre er heller ingen søndagsskole, og som i ørnen blant partiene er det også her «noen som har snakka sammen».

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?