Abonner via RSS eller E-post

Helse-Cæsar

Publisert den 09.04.2010 i Blogg

Media fråtser i den rød-grønne uenigheten om sykehusene. Det er forståelig, både fordi politisk uenighet internt i en regjering er viktig stoff, og fordi det etterlatte inntrykket fra Soria Moria II var at ingen lokalsykehus skulle legges ned, og heller ikke strippes ned slik flere helseforetak nå forsøker seg på. Samtidig er det et paradoks at flere store aviser på lederplass har støttet nedlegging av lokale sykehus, blant andre VG og Aftenposten. Det er fint og greit, men burde ikke mediene samtidig forsøke å gi folk innblikk i hvorfor denne store diskusjonen om Helse-Norges fremtid kommer akkurat nå? Det handler om økonomi, ja, men som jeg skrev i går handler det ikke om at sykehusene har fått reduserte rammer de siste årene. Diskusjonen presser seg frem blant annet fordi vi lever lenger, stiller høyere krav til helsetjenester og fordi mange fagmiljøer mener småsykehusene ikke er kvalitativt gode nok. Mediene bør se det som sin oppgave å formidle også innholdet i debatten, ikke bare spillet i regjeringen.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?