Abonner via RSS eller E-post

Forsvaret skeptisk til datalagring

Publisert den 15.04.2010 i Blogg

ABC-Nyheter har lest Forsvarsdepartementets høringsuttalelse om datalagringsdirektivet. Forsvarsdepartementet skriver blant annet:

«Slik informasjon har et stort potensial for misbruk hvis en trusselaktør klarer å ta seg inn i systemene hvor dataene lagres. Fra vårt ståsted vil det være meget bekymringsfull hvis noen uautorisert får tilgang til disse dataene, og analyserer de, slik at bevegelsesmønster og rutiner blir beslutningstakere eller andre nøkkelpersoner blir kartlagt»

Forsvarsdepartementet forutsetter også at disse problemstillingene blir utredet før en eventuell implementering av direktivet.

Den to sider lange høringsuttalelsen er interessant lesning, ikke minst fordi problemstillingen ikke har vært oppe i debatten før. Til nå har Kripos og PST advart mot å si nei til direktivet. «Jeg begriper nesten ikke at det vil skje», sa PST-sjef Janne Kristiansen om et eventuelt nei til direktivet. Det er oppsiktsvekkende hvis PST-sjefen er helt ukjent med vurderingene til forsvarsdepartementet og ikke har tatt stilling til dem.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

15.04.10

Dette er veldig interessant. Med DLD er det ikke bare risiko for at folk skal kunne ta seg inn i systemer og sjekke lagret informasjon, men også at det blir større sannsynlighet for at informasjon lekkes til potensielle kriminelle.

Disse to momentene var blant annet viktige ankepunkter under behandlingen av DLD på Oslo Høyres årsmøte.

Det er helt utrolig at PST-sjefen i tillegg nå har gjort seg utilgjengelig for kommentar.

Takk for at du står på i kampen for personvernet!

15.04.10

Og hvordan kan vi da i det hele tatt tillate å ha offentlige dataregistere i dette landet, for ikke å snakke om nettbank som jeg bruker flere ganger i uken?

Det virker svært farlig å leve i dette samfunnet. «Noen» kan jo bare ta seg inn i nettbanken og finne ut at jeg tilfeldigvis har handlet kunstgjødsel på Plantasjen, parafin hos Shell, fyrstikker på Rimi og en metallbeholder på Clas Ohlson – og tolke det dithen at jeg lager en Oklahomabombe, og derfor drepe meg og alle jeg kjenner fordi det kan være at jeg planlegger å sprenge en av blokkene på Tveita.

Jeg blir nødt til å melde meg ut av samfunnet, og leve som snøhulemannen. ASAP!!

Har du en mening?