Abonner via RSS eller E-post

De menneskelige konsekvensene

Publisert den 13.04.2010 i Blogg

Jeg er tilhenger av en strammere innvandringspolitikk fordi jeg mener asylinstituttet må skjermes slik at vi faktisk kan ta i mot dem som trenger beskyttelse, fordi ordningene lett misbrukes av folk som ikke har rett til opphold, eller enda verre menneskesmuglere, og fordi en god integreringspolitikk vanskelig lar seg forene med alt for stor innvandring. Jeg er også tilhenger av underholdskravet for familiegjenforeninger. Samtidig må både politikere og opinion være klar over at politikken kan få konsekvenser som de fleste vil oppfatte som urimelige. Et eksempel skrev Varden om for noen dager siden. En annen sak fikk jeg tilsendt for en tid tilbake fra en svært frustrert ung mann. Hans vil gifte seg med sin nå gravide kjæreste, oppdra deres barn og starte en familie i Norge, men kjæresten må først tilbake til hjemlandet for å søke familiegjenforening derfra, hjemlandet hun forlot for å søke asyl i Norge.

Reglene våre må gjelde for alle, men det er lov å føle et lite stikk når de bryter opp familier på denne måten.

Del på Facebook | Del på Twitter

3 Kommentarer

14.04.10

Som vanlig har du skrevet en fin post, men jeg lurer på hvorfor du har behov for å begynne dette innlegget med å understreke at du er for en strammere innvandringspolitikk. Det er tross alt menneskeskjebnene som er totalt underkommunisert i asyl- og innvandringsdebatten. Takker for at du også minner oss om nettop dét.

Torbjørn Røe Isaksen

14.04.10

Godt poeng, Stefan. Samtidig er det jo nettopp det jeg forsøker å få frem: Jeg er faktisk tilhenger av den politikken som gir disse utslagene, selv om jeg tror vi kunne laget systemet litt mer fleksibelt uten at det nødvendigvis ble mindre restriktivt av den grunn.

Det er bra at du omsider har innsett at en god integreringspolitikk vanskelig lar seg forene med altfor stor innvandring. Som leder i Unge Høyre signaliserte du nemlig det stikk motsatte syn.

I en artikkel i Nationen 18.4.2005 med tittelen ‘Retten til å søke lykken’ gikk du inn for en liberal innvandringspolitikk. Du skrev bl.a. at ‘Fri innvandring er bra for oss. Bra for Norge.»Det er ingenting galt med å være økonomisk flyktning.’ ‘Det er på tide å rive murene.’

Jeg tar denne politiske snuoperasjonen som et tegn på at du med årene er blitt mer konservativ.

Har du en mening?