Abonner via RSS eller E-post

Spørsmål om Eritrea

Publisert den 27.03.2010 i Blogg

Har sendt følgende spørsmål til utenriksministeren:

Mange eritreere i eksil betaler 2 % av brutto inntekt til eritreiske myndigheter. NRK Urix kunne 24.03.10 fortelle at mange eritreere i Norge var redde for trakkasering, represalier og straff fra regimet. Praksisen, slik den er beskrevet i «Eritrea: Utstedelse av pass og utreisetillatelse» fra Landinfo 24.11.09, innebærer i praksis utpressing av mennesker, blant dem også norske statsborgere, utført av en fremmed makt. Hvor lenge har statsråden kjent til praksisen, og hva har han gjort for å stoppe den?

Del på Facebook | Del på Twitter

1 Kommentar

Ulf Larsen

01.04.10

Bra du følger opp dette, samme stat har holdt journalisten Dawit Isaak fengslet siden 2001 – samtidig gir Norge 50 millioner i u-hjelp til landet (det er kun bilateralt).

Med vennlig hilsen

Ulf Larsen

Har du en mening?