Abonner via RSS eller E-post

Republikanernes Dr. Doogie

Publisert den 26.02.2010 i Blogg

Jeg skal anmelde boken Defining Conservatism av 14-år gamle Jonathan Krohn for Klassekampen. Krohn, den konservative bevegelsens nye boy wonder, og en slags politikkens Dr. Doogie, forsøker å definere hva konservatisme er. Jeg skal ikke røpe hva anmeldelsen vil inneholde, men kan avsløre såpass at boken inneholder lite som faktisk kan kalles konservativt. Men han er god på talerstolen, det skal Dr. Doogie ha.

I boken spør han blant annet om USA «kan overleve» fire år til med Obama. Det skremmende er at retorikken til denne 14-åringen både er symptomatisk for, men samtidig mer sivilisertert enn, retorikken til store deler av den «konservative» bevegelsen i USA. Der i gården er President Obama en radikaler, sosialist, ja til og med marxist. USA er på vei mot tyranniet, sier talkshow-verten Glenn Beck. Ja vel ja.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?