Abonner via RSS eller E-post

Muslimsk manifest: Anti-demokratisk og revolusjonsromantisk

Publisert den 25.01.2010 i Blogg

Han er i det minste fascinerende, Trond Ali Lindstad. Tidligere AKP-er, nå sentral muslim. Han har markert seg som en kritiker av medienes dekning av Iran. Etter min mening har han flere ganger tråkket over grensen og blitt en forsvarer av det etablerte regimet. Se for eksempel denne artikkelen.

I sitt innlegg i Aftenposten i dag forsøker Lindstad å skrive et manifest for norske muslimer. Det er dypt anti-liberalt, anti-demokratisk og preges av et bastant verdensbilde hvor USA er Store Satan, og av en ektefølt — og skummel — revolusjonsromantikk han sannsynligvis har tatt med seg fra dagene som marxist-leninist. Noen eksempler:

«8. USA er en hegemonisk makt med militærbaser over hele verden. De har en krigsflåte med atomvåpen, i Persiabukta. Og baser andre steder i regionen. Men all makt går én vei: Det fins ingen islamsk flåte i Mexicogulfen, og ingen islamsk base i Midtvesten. Og heller ikke en islamsk plan for å drive ut folk fra Midtvesten, slik det fins planer om å fordrive folk fra Palestina. Den amerikanske dominansen må møte motstand.»

«13. Muslimer tror ikke på det liberale demokratiet, styreformen her hos oss. Den har sekularisme som grunnmur. Den skaper sin egen elite, som påvirker opinionen, politisk og verdimessig, i sekulær retning. Den fremmer ikke en bærende moral. Men den krever hegemoni og dominans i politiske og verdimessige spørsmål. Det utfordrer ikke bare muslimene.»

Lindstad er i sin fulle rett til å være anti-demokratisk og anti-liberal muslim, slik han hadde rett til å være AKP-er. Men det han legger opp til med dette innlegget, er en verdikamp. Det bør han også få. Aller først ved at muslimer som er uenige sier «ikke i mitt navn».

Del på Facebook | Del på Twitter

8 Kommentarer

25.01.10

Det kan godt være medias feil, men hver gang noen må drive brannslokking etter ytterligående islamske uttalelser eller handlinger, så er det etniske norske kristne som snakker om «moderat islam» og at dette skal være «den store massen».,

Blir spennende å se, om noen plukker opp hansken til Trond Ali Lindstad, det hadde vært veldig sunt!!

Terry

25.01.10

Hva er det som er anti-demokratisk/anti-liberalt med punkt 8, egentlig? Anti-imperialistisk? Ja. Hva er det som er liberalt og demokratisk ved imperialisme? Eller er det ikke riktig det han sier?

torbjorn

25.01.10

Jeg ser det som ganske anti-demokratisk å si at man er mot demokrati, som Lindstad gjør i punkt 13.

Terry

25.01.10

Utvilsomt. Jeg skjønte bare ikke helt hvorfor du inkluderte punkt 8.

25.01.10

..ang punkt 8. Det er jo ikke vanskelig å se hvor Lindstad vil med argumentasjonen sin.

..og hvis du deler inn verden i de som er på USA sitt «parti», og de som ikke er det, så finner du flere demokratier i den første gruppen, enn du noen gang kommer til i den siste!

Så en enkel slutning vil være at USA sprer demokrati, og i det tilfellet at noen er veldig anti USA, så er de også anti demokrati.

Forenkling er herlig 🙂

26.01.10

Og mor lille er en sten.

27.01.10

En selvfølgelighet og repitisjon: muslimer generelt har mye å vinne på å ta avstand fra det dokumentet i media.

Steffen

01.02.10

Dette manifestet var direkte skremmende lesning! Jeg grøsser!

Har du en mening?