Abonner via RSS eller E-post

Ingen svar? Skyt på dine venner

Publisert den 17.11.2009 i Blogg

På lanseringen av Fremskrittspartiets alternative budsjett brukte partiet, oppsiktsvekkende nok, av tiden sin til å gå til angrep på Høyre for våre forslag om hvordan vi skal få sykefraværet ned. Nå har Høyre også (som en del blåbloggere har vært kritiske til) fredet sykelønnsordningen i inneværende periode. Men nettopp derfor er det desto viktigere at vi har tydelige og klare tiltak for å få sykefraværet ned.

Selv har Frp lagt inn et GIGANTISK kutt på 7,6 milliarder på sykelønn og trygdeordninger, men de har ingen tiltak for å få det til. Dermed blir det, som Jan Arild Snoen kommenterer i Minerva, et tullekutt.

Partiet har i all rettferdighet ett godt forslag: Å bruke mer penger på kjøp av tjenester i private sykehus. Det er vel og bra, men det illustrerer også at Frp ikke helt forstår poenget, eller velger å ignorere det. Selv om Siv Jensen sa under pressekonferansen at er man syk så er man syk, er det ikke slik at alle langtidssykemeldte eller uføre står i kø og venter på en operasjon. I så tilfelle ville jo det store flertallet gå rett tilbake til arbeidslivet når de fikk operasjonen. I stedet er det slik at etter 52 ukers sykemelding er det under 20 prosent som går tilbake til jobb. Snarere handler det om en kombinasjon av faktorer: NAV fungerer for dårlig, vi setter inn tiltak for sent, mange arbeidsgivere tar ikke ansvar og flere arbeidstakere blir avspist med en sjekk fra det offentlige i stedet for aktive og målrettede tiltak som kan få dem tilbake i jobb.

Det virker som om Fremskrittspartiet ikke forstår hvilken enorm utfordring vi står overfor. Eller at de er livredde for å si noe som noen kan oppfattes som upopulært. Da er det sikkert lettere å skyte på Høyre. Dessverre.

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

Siruis

18.11.09

Så du vil ha verdens strengeste kontroll i Norge? Det hørtes ikke særlig hyggelig ut. Men, men, hva ofrer man ikke for å ha en rasjonell sykelønn.

[…] Minervas samfunnsredaktør Torbjørn Røe Isaksen, som også er Høyres sosialpolitiske talsmann, kritiserer dere for å mangle konkrete tiltak, og samtidig freder dere […]

Har du en mening?