Abonner via RSS eller E-post

Høyre kan bli størst

Publisert den 02.11.2009 i Blogg

«Opinionsbevegelsene i oktober viser at Høyre kan frarøve Frp posisjonen som landets ledende opposisjonsparti. Det fordrer at partiet spiller sine kort riktig og at de andre fortsetter å rote.» Det skriver statsviter Svein Tore Martinsen i Minerva.

Det er neppe sannsynlig at alle andre vil «fortsette å rote» i fire år, men likefullt kan Høyre styrke sin posisjon. En ting er at det relativt gode valgresultatet gir arbeidsro. En annen ting er at Høyre fremstår klarere på de politiske løsningene enn i deler av forrige periode. Høyres styrke fremover kan ligge i å avvise behovet for mer penger til alt, og i stedet vise til reelle systemreformer i offentlig sektor. På den måten kan Høyre posisjonere seg som et parti med genuint annerledes løsninger – og visjoner – enn de rød-grønne.

Del på Facebook | Del på Twitter

Har du en mening?