Abonner via RSS eller E-post

Vil AP delprivatisere skolen?

Publisert den 07.09.2009 i Blogg

Arbeiderpartiet påstår stadig at Høyre vil «privatisere» skolen i Norge. Det er jo halv vanvittig. Å privatisere betyr å selge noe som er offentlig til private. For eksempel å delprivatisere Statoil som Jens Stoltenberg gjorde som statsminister. Å åpne for friskoler, også de som ikke er kristne eller pedagogiske alternativer, er jo ikke privatisering. Høyre skal selvfølgelig ikke selge offentlige skoler til private, men vi er åpne for supplementer.

Testen er egentlig enkel: AP er også tilhenger av f. eks. kristne friskoler. Det må jo bety at AP, basert på egen retorikk, er tilhenger av å delprivatisere skolen da?

Del på Facebook | Del på Twitter

2 Kommentarer

[…] På samme måte som APs retorikk om at H vil privatisere skolen må bety at de selv er for del-privatisering, så tilsier retorikken i Fagforbundets annonse at Arbeiderpartiet kjemper for en normalarbeidsuke […]

09.09.09

Jeg tror de fleste skjønner at det ikke dreier seg om å selge de offentlige skolene, men at utdanningsystemet blir privatisert, og at markedet da vil sørge for at vi får eliteskoler for de få som kan betale.

Mange unges muligheter vil dermed bli definert og innskrenket allerede i ung alder. Dette er selvfølgelig hva høyre-folk mener med frihet, dvs. markedsfrihet. Men det betyr neppe frihet for den alle hvis andres relative høye formuer gjør at ens egne muligheter blir mindre.

Å «ta» Arbeiderpartiet på gramatikk blir litt for enkelt.

Har du en mening?